Teologji

Bariu i mirë ju flet zemrave

E diela IV e Pashkëve – Viti C     Leximi i parë   Vap 13, 14.43-52 Pali dhe Barnaba konstatojnë...

4 gjërat që duhet të përfshijë çdo predikim martese

Nga Tom Hoopes   Át Hughes Sundeme jep ilaçin për 90% të problemeve martesore me një fjalë të vetme: “Nëse...

Imzot Dodë Gjergji: Te kjo Shenjtënore e Zojës së Këshillit të Mirë e gjejmë shpirtin e ripërtëritjes sonë

Fort të dashur vëllezër dhe motra, ju rregulltarë, rregulltare, meshtarë, të dashur vëllezër në episkopat   Në radhë të parë...

10 mënyrat për ta nderuar Marinë gjatë muajit Maj

Secili prej 12 muajve të vitit ka një temë katolike të devocionit. Kjo paraqet një mënyrë të mrekullueshme për ta...

Lutja e kushtuar Virgjërës Mari në muajin Maj

LUTJA E KUSHTUAR VIRGJËRES MARI NË MUAJIN MAJ O e lumja dhe e dashura Zoja e bekuar, Nëna e Jezu...

E vërteta e krishterimit (I)

Nga Joseph Ratzinger – Benedikti XVI   FEJA MES ARSYES DHE NDJESISË   1. Kriza e fesë në kohën tonë...

Dashuria ndaj Jezusit na bën dishepuj të tij!

E diela III e Pashkëve – Viti C   Leximi i parë   Vap 5, 27-32.40-41 Pjetri me shumë çiltërsi rrëfen...

Në varret e të Ringjallurit jemi shpëtuar

E diela II e Pashkëve ose E diela e Mëshirës Hyjnore – Viti C     Leximi i parë   Vap...

Si e kupton se Jezusi reagon ndaj zhgënjimeve të tua?

20 prill 2022 – E Mërkura e Pashkëve, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: Vap 3,1-10;...

Krishti me të vërtetë është ringjallur, Aleluja!

E Diela e Pashkëve – Viti C     Leximi i parë   Vap 10, 34.37-43 Shën Pjetri pohon përpara familjes...