Kulturë

Frangu i Bardhë – Rojë e continuum­it tonë identitar

Nga Ledi SHAMKU     “Legere et non intelligere, negligere est”[1] ­ Katoni Jo rastësisht Dictionarium-in Bardhi e filloi me...

Një rrëfim për të vërtetën e Shqiptarëve

Nga Fahrri Balliu   Që ta kuptojmë këtë libër voluminoz, duhet të zbërthejmë kuptimin e formulës së madhe që ndërlidh...

Cuneus prophetarum (1685), një vepër madhore në shërbim të dijes dhe atdhetarisë

Nga Evalda PACI   Në 330-vjetorin e kalimit në amëshim të një prej autorëve më në zë të letërsisë së...

At Shtjefën Gjeçovi – si referim kulturologjik identitar i botës shqiptare

Nga Katriot MARKU   Më 14 tetor kujtojmë vrasjen e dhunshme të njërit prej personaliteteve më të spikatura kulturore dhe...

Martin Camaj për poezinë fishtjane

Nga Ndue Ukaj Vepra letrare e Fishtës është objekt i studimeve, monografive dhe teksteve me premisa letrare dhe jo letrare....

Religjioni dhe letërsia

Nga Thomas Stearns Eliot   Kjo që kam për të thënë këtu është kryesisht në mbështetje të pohimeve që vijojnë;...

Shkrimi si shenjë e identitetit të një kombi dhe pamja vizuale

Shkrimi si shenjë e identitetit të një kombi dhe pamja vizuale Nga  Prend Buzhala Shkrimi është shenjë e identitetit të...

Për ty toka ime, mbi librin e Jusuf Buxhovit “Shënimet e Gjon Nikollë Kazazit”

Për ty toka ime, mbi librin e Jusuf Buxhovit “Shënimet e Gjon Nikollë Kazazit”   Me rastin e botimit të...

Kombet e bashkuara me pullë postare për Shën Nënë Terezën

Kombet e bashkuara me pullë postare për Shën Nënë Terezën Administrata Postare e Kombeve të Bashkuara ka nderuar Shenjtëreshën shqiptare,...

Ditëlindja e Nënë Terezës në Prishtinë u shënua me një Akademi solemne

Ditëlindja e Nënë Terezës në Prishtinë u shënua me një Akademi solemne   Nga Linda KRASNIQI   Në ditëlindjen e...