Kulturë

U mbajt Manifestimi Letrar, Kulturor e Shkencor “Takimet e Dom Mikelit” 2023 në Stubëll

Në Stubëll të Epërme, në Komunën e Vitisë, të shtunën më 23 shtator 2023, u mbajt manifestimi letrar, kulturor dhe...

KOLIQI – PAJTORI I TRADITËS DHE MODERNES

Nga Xhavit Beqiri    I. Koliqi – themelues i shkollës shqipe në Kosovë Vjet, në katedralen e Prishtinës, kur po...

Manifestimi “TAKIMET E DOM MIKELIT” 2023 NË STUBËLL

Miq dhe dashamirë të kulturës dhe arsimit shqip, Me shumë gëzim ju lajmërojmë se sivjet Manifestimi Tradicional Kulturor e Shkencor...

GJON NIKOLLË KAZAZI (1743-1752)

Nga Don Frok Zefi   a) Origjina dhe studimet Gjon Nikollë Kazazi është lindur në Gjakovë në vitin 1702,[1] nga...

Kontributi i Nënë Terezës në shkollim, arsimim dhe qytetërim

Nëna Tereze mësuese, profesoreshë dhe drejtoreshë e shkollës Shën Maria në Kalkutë   Nga Don Lush Gjergji   Gonxhe Bojaxhiu,...

Akademi solemne në ditëlindjen e Shën Nënë Terezës

Ipeshkvia Prizren-Prishtinë në bashkëpunim me ITSHKSH   organizon   Akademi Solemne Në ditëlindjen e Shën Nënë Terezës   me të...

Shën Niketa i Remesianës ose Shenjtori dorëpërdore me harmoninë

Nga Prend BUZHALA     Të përlëvduom, o Ati Ynë, Te Deum laudamus me adhurimin e rruzullimit dhe të engjëjve:...

RUGOVA DHE ZBULIMI I BOGDANIT

Nga Kujtim M. Shala   Kur e zbuloi Bogdanin, Ibrahim Rugova ishte një dijetar i kulturës e i literaturës. Vetë...

Jeronim De Rada (1814-1903) – pararadhësi i Rilindjes Kombëtare Shqiptare

Nga Don Lush Gjergji   Prejardhja dhe jeta “Stërgjyshët e mi qenë mbase pinjoj të Pietro Antonio Radës nga Arbëria”...

PANAIRI I 23-TË I LIBRIT “PRISHTINA 2023”

Kemi filluar tashmë numërimin mbrapsht deri në ditën kur të gjithë pasionantët e librit takohen në kryengjarjen e fushës së...