Teologji

I lumi Karlo Akutis (1991-2006)

Nga Don Samuell Ramaj   Përballë vdekjes, dhe sidomos ato në moshë të re, shpresa e çdo njeriu vihet në provë. Kur...

Të jesh besnik në gjëra të vogla

E Diela XXXIII gjatë vitit – viti A     Leximi i parë   Fu 31, 10-13.19-20.30-31 Në këtë pjesë biblike...

Krishterimi vigjilent

E diela XXXII gjatë vitit – viti A   Leximi i parë   Urt 6,12-16 Ne jemi krenarë për zhvillimet e...

Përvujtëria – virtyti që të lartëson!

E diela XXXI gjatë vitit – viti A     Leximi i parë   Mal 1, 14 – 2, 2.8-10 Profeti...

8 mënyrat për t’i nderuar Shpirtrat e Purgatorit në muajin Nëntor

Nga Annabelle Moseley   Ky është muaji, gjatë së cilit ne i kujtojmë të gjithë të vdekurit. Këtu janë disa...

Cili është urdhërimi më i madh?

E diela XXX gjatë vitit – viti A   Leximi i parë   Dal 22, 21-27 Hyji vetë mbron të ardhurin,...

“Jepni, pra, Cezarit çka i përket Cezarit, e Hyjit çka i përket Hyjit.”

E diela XXIX gjatë vitit – viti A     Leximi i parë   Is 45, 1.4-6  Profeti i drejtohet popullit...

Krishterimi është kremtim hyjnor për të gjithë njerëzit

E diela XXVIII gjatë vitit – viti A     Leximi i parë   Is 25, 6-10 Profeti shpall se Zoti...

Kisha është vreshti i Zotit për gjithë njerëzimin

E diela XXVII gjatë vitit – viti A   Leximi i parë   Is 5, 1-7 Sot vreshti i Zotit, për...

Shën Françesku i Asizit – shenjti që frymëzoi shenjtër në popullin tonë

Nga Don Frrok Zefi   Shenjtëria nuk është në atë, që të bëjmë gjëra të jashtëzakonshme, por, përkundrazi, në atë...