Akademi solemne në ditëlindjen e Shën Nënë Terezës

Ipeshkvia Prizren-Prishtinë në bashkëpunim me ITSHKSH

 

organizon

 

Akademi Solemne

Në ditëlindjen e Shën Nënë Terezës

 

me të cilën hap “Ditët e Nënë Terezës”, që do të zgjasin deri më 5 shtator 2023,

në ditëfestën liturgjike të saj.

 

Data: e shtunë, 26 gusht 2023, në orën 19:00

Vendi: Qendra “BogdaniPolis” Prishtinë

 

Ju mirëpresim

 

 

 

*  *  *

 

 

 

Programi

 

Fjalë përshëndetëse të autoriteteve

 

Rauf Dhomi –  “ Impresionet dardane”

                             Lule Elezi- piano

 

Lectio Magistralis

Don Lush Gjergji, Kontributi i Nënë Terezës në edukim dhe arsimim

  1. Irena Pernrecaj – “Me ato duar të arta”

Këndon:  Kori i Katedrales Shën Nënë Tereza

 

Promovim

Numri 2 i RevistësDrita e Gonxhes” (botim i ITSHKSH- Shkup)

 

Frédéric Chopin- “ Ballade I op. 23”

                                Lule Elezi- piano

 

Ekspozitë

20 portrete në mozaikë Nënë Tereza – Nga Shkupi në Kalkutë” me autor Izet Zeqiri

Mbi ekspozitën: Ekrem Kryeziu

 

Koktej rasti në Agorà

Shpëndaje: