Kisha ndër Shqiptarë

Emërohet Kryeipeshkvi-Koadiutor i Shkodër Pultit: Imzot Giovanni Peragine

Ati i Shenjtë emëroi Kryeipeshkëv Koadiutor të Shkodër-Pultit Shkëlqesinë e Tij, Imzot Giovanni Peragine, aktualisht Administrator Apostolik i Shqipërisë së Jugut....

Ndërron jetë në Romë Át Lello Lanzilli, i dashuruari me Shqipërinë

Në natën ndërmjet 2 dhe 3 prillit 2024, shkoi në shtëpinë e Atit Qiellor jezuiti Át Lello Lanzilli, i cili...

Emërimet e reja në Konferencën Ipeshkvnore të Shqipërisë

Në ambientet e Selisë së Konferencës Ipeshkvnore, u mblodh asambleja e përgjithshme e Ipeshkvijve të Shqipërisë. Përveç fokusit mbi veprimtarinë...

Inaugurohet restaurimi i plotë i Kishës së Kuvendit të Arbërit në Mërqi

Të hënën, më 20 nëntor 2023, në praninë e autoriteteve kishtare dhe civile u bë inaugurimi i restaurimit të plotë...

30-vjetori i vizitës së Papës Shën Gjon Pali II në Shqipëri

Sot më 25 prill 2023 bie 30-vjetori i vizitës së parë të një Pape të Romës në Shqipëri. Dita historike...

URATA E PAPËS GJON PALI II ZOJES SË SHKODRËS

Sot, kur Kisha e shenjtë kremton festën e Zojës së Këshillit të Mirë, Pajtorja e Shqipërisë dhe shqiptarëve, e njohur...

ZOJA E SHKODRËS

Në Qytetin e Veriut të Shqipërisë, Shkodër, që prej kohëve të lashta nderohej me përkushtim të veçantë, një figure e...

Imzot Luigj Bumçi, në përvjetorin e vdekjes

Imzot Luigj Bumçit, ipeshkvi madh, në përvjetorin e vdekjes, që punoi për unitetin e Kishës e të Kombit. Nuk la...

KALENDARI KULTUROR/ Kardinali Mikel Koliqi: në përvjetorin e vdekjes (28 janar 1997)  

Kardinal Mikel Koliqi është një nga figurat më të ndritura të Kishës katolike shqiptare, njeriu që u bë simbol i...

𝐕𝐢𝐳𝐢𝐭𝐞̈ 𝐦𝐢𝐪𝐞̈𝐬𝐨𝐫𝐞 𝐞 𝐂𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚𝐬𝐢𝐭 𝐒𝐡𝐪𝐢𝐩𝐭𝐚𝐫 𝐧ë 𝐂𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚𝐬 𝐊𝐨𝐬𝐨𝐯𝐚

Drejtoresha e Caritasit Shqiptar znj. Juljana Reso, dhe zv. drejtoreshën znj. Ariela Mitri kanë vizituar Caritas Kosova. Vizita filloi me...