Përshpirtëri

URATA E MOQME E SHËN KOLLIT

Sot, Kisha Katolike kremton ditëfestën e Shën Nikollit, ipeshkëv i Mirës në Azi të Vogël (Turqia e sotme), në shekullin...

I lumi Karlo Akutis (1991-2006)

Nga Don Samuell Ramaj   Përballë vdekjes, dhe sidomos ato në moshë të re, shpresa e çdo njeriu vihet në provë. Kur...

8 mënyrat për t’i nderuar Shpirtrat e Purgatorit në muajin Nëntor

Nga Annabelle Moseley   Ky është muaji, gjatë së cilit ne i kujtojmë të gjithë të vdekurit. Këtu janë disa...

Shën Françesku i Asizit – shenjti që frymëzoi shenjtër në popullin tonë

Nga Don Frrok Zefi   Shenjtëria nuk është në atë, që të bëjmë gjëra të jashtëzakonshme, por, përkundrazi, në atë...

10 mënyrat për ta nderuar Zojën Rruzare në muajin tetor

Nga Annabelle Moseley   Çka nënkupton muaji tetor për katolikët dhe si ta mbushim me devotshmëri në shtëpitë tona. A...

POROSITË E SHËN NËNËS TEREZE PËR NE: 6. “Dashuria – mjekim për çdo sëmundje”

“Ju, të sëmurët e pashërueshëm, do të mund të bëni shumë për të varfër, sepse çdo ditë përjeton kryqëzimin me...

POROSITË E SHËN NËNËS TEREZE PËR NE: 5. “Buzëqeshja kushton pak,  por dhuron shumë”

“Gëzimi është një nevojë, një dhuratë e madhe për të tjerët, por edhe për ne, është flaka e dashurisë në...

POROSITË E SHËN NËNËS TEREZE PËR NE: 4. “Kujdesi për të tjerët – fillimi i shenjtërisë”

“Për këtë i tha Jezusit: “Nuk kanë më verë.” Mendoj që në këtë fjalë gjendet ëmbëlsia e mrekullueshme e zemrës...

POROSITË E SHËN NËNËS TEREZE PËR NE: 3. “Të varfrit janë urata jonë”

“Si mund t’i kuptojmë të varfrit, nëse ne nuk jetojmë në varfëri? Ne jemi të varfra për dashuri ndaj Jezusit,...

POROSITË E SHËN NËNËS TEREZE PËR NE: 2. “Mëkati më i madh është mungesa e dashurisë”

“Jezusi mund të falë shumë, sepse ka shumë dashuri, mund ta falë një mëkat të madh. Siç është për Jezusin,...