Përshpirtëri

POROSITË E SHËN NËNËS TEREZE PËR NE: 5. “Buzëqeshja kushton pak,  por dhuron shumë”

“Gëzimi është një nevojë, një dhuratë e madhe për të tjerët, por edhe për ne, është flaka e dashurisë në...

POROSITË E SHËN NËNËS TEREZE PËR NE: 4. “Kujdesi për të tjerët – fillimi i shenjtërisë”

“Për këtë i tha Jezusit: “Nuk kanë më verë.” Mendoj që në këtë fjalë gjendet ëmbëlsia e mrekullueshme e zemrës...

POROSITË E SHËN NËNËS TEREZE PËR NE: 3. “Të varfrit janë urata jonë”

“Si mund t’i kuptojmë të varfrit, nëse ne nuk jetojmë në varfëri? Ne jemi të varfra për dashuri ndaj Jezusit,...

POROSITË E SHËN NËNËS TEREZE PËR NE: 2. “Mëkati më i madh është mungesa e dashurisë”

“Jezusi mund të falë shumë, sepse ka shumë dashuri, mund ta falë një mëkat të madh. Siç është për Jezusin,...

10 mënyrat për ta nderuar Zojën e Dhimbshme në muajin shtator

Nga Annabelle Moseley A e dini se në Kishën Katolike secili nga 12 muajt e vitit ka një temë devotshmërie?...

POROSITË E SHËN NËNËS TEREZE PËR NE: 1. “Nëpërmjet dashurisë gjejmë Dashurinë – Jezu Krishtin”

Gjatë ditëve në vazhdim, që koinçidojnë me ditët e Nënë Terezës apo nëntëditëshin kushtuar përgatitjes për ditëfestën liturgjike të saj...

Festa dhe përshpirtëria e Zemrës së Krishtit

Në qytetin Paray-le-Monial, në një kuvend të Vizitës së Zojës, rreth vitit 1670, në kohën e tetëditëshit të festës së...

Lutje drejtuar Zojës Ndihmëtare në ditëfestën e saj

Sot kremtohet Zoja, që njihet me titullin “Auxilium Christianorum”- “Ndihma e të Krishterëve”, – Pajtorja e Katedrales së Prizrenit dhe...

FESTA ZOJËS SË KËSHILLIT TË MIRË: këngë, uratë dhe litanitë

Zoja ndera e Shqypniis. “Tu honorificentia populi nostri.“   T’falemi, o Mrií! Virgjina e dlirë, O Nana e bukur e...

Shën Gjergji: shenjti që e luftonte të keqen!

Në prag të festës së Shën Gjergjit, martir, që kremtohet me 23 prill, sipas kalendarit liturgjik të Kishës Katolike, po...