Kisha në Botë

Cop28: Papa Françesku në Dubai për të theksuar vlerat e “Laudate Deum”

Prefekti i Dikasterit për Promovimin e Zhvillimit të Gjithanshëm Njerëzor flet për Takimin e ardhshëm ndërkombëtar kushtuar ndryshimeve klimatike, që...

Papa u përgjigjet Pyetjeve të pesë kardinajve

Kardinajtë Brandmüller, Burke, Sandoval Íñiguez, Sarah dhe Zen Ze-kiun i paraqitën 5 pyetje Papës duke kërkuar sqarime për disa çështje,...

Nënë Elvira (1937-2023) – themeluesja e Bashkësisë Cenacolo ka kaluar në amshim

Murgesha Elvira Petrozzi e njohur si Nënë Elvira ka kaluar në amshim dje në orët e para të mëngjesit, njofton...

MESAZHI I ATIT TË SHENJTË FRANÇESKUT PËR DITËN III BOTËRORE TË GJYSHERËVE DHE TË MOSHURVE

MESAZHI I ATIT TË SHENJTË FRANÇESKUT PËR DITËN III BOTËRORE TË GJYSHERËVE DHE TË MOSHURVE 23 korrik 2023   «Mëshira...

Shën GJONI XXIII (1881 – 1963); në 60-vjetorin e vdekjes: 3 korrik 1963 – 3 korrik 2023

Nga Don Lush Gjergji     “Por ju duajini armiqtë tuaj, bëni mirë e huazoni pa pritur se do t’ju...

Urbi et Orbi – Romës e Botës, Papa: Zoti u dhëntë fund të gjitha luftërave që gjakosin botën

Në mesazhin tradicional për bekimin e Pashkëve, që ishte i pranishëm në lozhë edhe kardinali shqiptar Ernest Simani, Françesku i...

LETRA APOSTOLIKE “PATRIS CORDE” E ATIT TË SHENJTË FRANÇESKUT ME RASTIN E 150-VJETORIT TË SHPALLJES SË SHËN JOZEFIT PAJTOR I KISHËS UNIVERSALE

LETRA APOSTOLIKE   PATRIS CORDE   E ATIT TË SHENJTË FRANÇESKUT   ME RASTIN E 150-VJETORIT TË SHPALLJES SË SHËN...

Palit VI: Gruaja di ta bën të vërtetën të ëmbël, të butë, të pranueshme!

Mesazhi i Atit të Shenjtë Palit VI drejtuar grave   Nga  Papa Pali VI   E tani, po ju drejtohemi...

Papa Françesku përgjigjet në pyetjen e një iraniani që ka dëshirë të pagëzohet në Kishën Katolike, por nuk mundet

Pyetja: Unë nuk jam pagëzuar sepse jetoj në Iran, dhe kjo këtu është e pamundur. A më konsideroni megjithatë se...

MESAZHI I ATIT TË SHENJTË FRANÇESKUT PËR KRESHMËT 2023

MESAZHI I ATIT TË SHENJTË FRANÇESKUT PËR KRESHMËT 2023     Asketizmi kreshmor, ecje sinodale       Të dashur...