Botimet Drita

Grishje për të gjetur epifani të reja të së bukurës

“Artistë: jeni rojtarë të së bukurës në botë” Papa Pali VI   Nga Don Fatmir Koliqi   Botimi i Letrës...

Libër për modelet e prozës moderne shqipe

Nga fjala e recensentëve… Libri “Proza moderne shqipe (Koliqi, Pashku, Hamiti)” i Agnesa Beqirit është strukturuar në katër kapituj: I....

“NËNA TEREZE, DASHURIA NË VEPRIM”, NJË UDHËTIM I SHKURTËR JETËSHKRIMOR I DON LUSH GJERGJIT

Libri “Nëna Tereze, Dashuria në veprim” e risjell autorin Don Lush Gjergji në një rrafsh më të gjerë komunikimi gjuhësor....

Fishta në raport me poezinë dhe folklorin

Tonin Çobani dhe Don Ndue Ballabani, GJERGJ FISHTA POETI KOMBËTAR I SHQIPTARËVE… dhe një album fotografik, Botimet Fishta & Drita,...

Një libër i kompletuar për figurën e Shën Gjon Pagëzuesit

“Zëri që bërtet në shkretëtirë” (Mt 3,3) Shën Gjon Pagëzuesi rreshtohet ndër figurat më të rëndësishme të historisë biblike, përvojës...

Shkrimet eseistike të At Fishtës në një libër

Gjergj Fishta, LETËRSIA DHE ARTET QË NA DUHEN. Eseistikë. Përgatitur nga dr. Tonin Çobani dhe Don Ndue Ballabani, Botimet Fishta...

Roli i martirëve në lëvizjen ekumenike

(Don Pal Tunaj, MARTIRËT: Ekumenizmi i Gjakut, DRITA, Prishtinë 2023, f. 125.)   Ekumenizmi është lëvizje kishtare dhe shpirtërore për...

Thirrje për të jetuar me përgjegjësi

(Don Anton UKA, ETIKA E SYÇELËTSISË. Analizë  teologjiko-shpirtërore e Letratve Baritore të Carlo Maria Martini-t, Vëllimi IV,  DRITA, Prishtinë 2023,...

Një derëz për në kopshtin e bukurive të Hyjit

Padre Pio dhe Engjëlli i Rojës kanë ardhur te unë në një moment të dhëmbjes shpirtnore, por të lulëzimit në...

Libër për edukimin dhe formimin e vetvetes

Suzana Lekaj, Të jesh vetvetja, Drita, Prishtinë 2022   Nga Don Lush Gjergji   Suzana Lekaj (motra Franciska) na begaton...