Kisha

Emërohet Kryeipeshkvi-Koadiutor i Shkodër Pultit: Imzot Giovanni Peragine

Ati i Shenjtë emëroi Kryeipeshkëv Koadiutor të Shkodër-Pultit Shkëlqesinë e Tij, Imzot Giovanni Peragine, aktualisht Administrator Apostolik i Shqipërisë së Jugut....

Deklaratë e Ipeshkvisë Prizren-Prishtinë me rastin e regjistrimit të Popullsisë së Kosovës

  DEKLARATË   Të dashur vëllezër e motra, Të nderuar qytetarë, Të nderuar bashkatdhetarë. Me rastin e Regjistrimit të Popullsisë,...

Deklaratë e Ipeshkvit tonë Imzot Dodë Gjergji për vrasjet e gravë në Kosovë

Deklarata   Në emër të Kishës Katolike dhe me autoritetin tim si ipeshkëv, dëshiroj të shpreh ndjenjat e mia më...

Ndërron jetë në Romë Át Lello Lanzilli, i dashuruari me Shqipërinë

Në natën ndërmjet 2 dhe 3 prillit 2024, shkoi në shtëpinë e Atit Qiellor jezuiti Át Lello Lanzilli, i cili...

PROGRAMI I FESTËS SË PASHKËVE 2024 NË KATEDRALEN SHËN NËNË TEREZA NË PRISHTINË

Të dashur besimtarë/e, miq e dashamirë,   Kisha Katolike në Kosovë, përkatësisht Ipeshkvia Prizren-Prishtinë, me gëzim e shpall programin e...

POROSIA E IPESHKVIT TONË DODË GJERGJI PËR PASHKË 2024

“Paqja e Hyjit […] do t’i ruajë zemrat tuaja!  Dhe do ti mbush ato me paqe e çdo gëzim”. (Khs....

Emërimet e reja në Konferencën Ipeshkvnore të Shqipërisë

Në ambientet e Selisë së Konferencës Ipeshkvnore, u mblodh asambleja e përgjithshme e Ipeshkvijve të Shqipërisë. Përveç fokusit mbi veprimtarinë...

MESAZHI I ATIT TË SHENJTË FRANÇESKUT PËR KRESHMË 2024: Nëpërmjet shkretëtirës Hyji na udhëheq në liri 

MESAZHI I ATIT TË SHENJTË FRANÇESKUT PËR KRESHMË 2024   Nëpërmjet shkretëtirës Hyji na udhëheq në liri    Të dashur...

Papa Françesku për ditën botërore të të sëmurit: “Nuk është mirë që njeriu të jetë vetëm” Të shërosh të sëmurin duke shëruar marrëdhëniet

MESAZHI I ATIT TË SHENJTË FRANÇESKUT PËR DITËN XXXII BOTËRORE E TË SËMURIT 11 shkurt 2024   “Nuk është mirë...

Njeti i muajit shkurt: Papa kërkon të lutemi e të kujdesemi për të sëmurët e pashërueshëm

Videoja e lutjes së Papës, për muajin shkurt, në të cilin Kisha Katolike kremton Ditën Botërore të të Sëmurëve, bën...