• Kush dëshiron të jetë i pari, le të bëhet i fundit…

  Sep 18, 21 • 30 Views • LEXIMET E SË DIELËS, TeologjiNo Comments

  E diela XXV gjatë vitit  – Viti B   Leximi i parë   Urt 2, 12.17-20 Nga Kaini e më vonë njerëzit dhe shpesh edhe besimtarët kanë kërkuar me të gjitha format të detyrojnë të drejtët të heshtin. Prania e të drejtit nuk pushon së...

 • Duke sjellë lajmin e mirë

  Sep 17, 21 • 3 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  17 shtator 2021 – E premte, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: 1 Tim 6,2c-12; Ps 49,6-10.17-20; Lk 8,1-3)   Prania e Hyjit Për ta përgatitur veten për këtë kohë të çmueshme, qetësohu dhe bëhu i/e vetëdijshëm/e për...

 • Duke qëndruar përbri Kryqit të Jezusit

  Sep 15, 21 • 3 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  15 shtator 2021 – Zoja e Dhimbshme (përkujtim), MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: Heb 5,7-9; Ps 31,2-6.15-16.20; Gjn 19,25-27 (ose: Lk 2,33-35))   Prania e Hyjit Vargjet e një kënge thonë: Harpa ime është e akorduar për...

 • Duke i lartësuar duart e pastra

  Sep 13, 21 • 9 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  13 shtator 2021 – E hënë, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: 1Tim 2,1-8; Ps 28,2.6b-9; Lk 7,1-10)   Prania e Hyjit E pranishme për mua është ajo që ndikon në ekzistencën time. E kundroj praninë e Hyjit që...

 • Duke parë qartë

  Sep 10, 21 • 4 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  10 shtator 2021 – E premte, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: 1 Tim 1,1-2.12-14; Ps 16,1-2a.5.7-8.11; Lk 6,39-42)   Prania e Hyjit “Ja, para derës qëndroj dhe trokas”, thotë Zotëria. Çfarë privilegji i mrekullueshëm...

 • Shenja të jashtme të Hirit të brenshdshëm

  Sep 9, 21 • 6 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  9 shtator 2021 – E enjte, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: Kol 3,12-17; Ps 150,1-6; Lk 6,27-38)   Prania e Hyjit Hyji është me mua. Madje më shumë: Hyji është në mua, ai bën që unë të ekzistoj. Po pushoj një...

 • Ndryshimi plani

  Sep 8, 21 • 32 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  8 shtator 2021 – Lindja e Marisë Virgjër (Zoja e Vogël) (festë), MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: Mih 5,1-4a (ose: Rom 8,28-30); Ps 13,6; Mt 1,1-16.18-23)   Prania e Hyjit “Shpirti im e madhëron Zotin”, thotë...

 • Para Zotit

  Sep 6, 21 • 23 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  6 shtator 2021 – E hënë, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: Kol 1,24 – 2,3; Ps 62,6-7.9; Lk 6,6-11)   Prania e Hyjit Teksa jam duke e filluar këtë meditim, Hyji është këtu i pranishëm, ai i jep jetë jetës sime...

 • Paramendoje skenën …

  Sep 2, 21 • 12 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  2 shtator 2021 – E enjte, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: Kol 1,9-14; Ps 98,2-6; Lk 5,1-11)   Prania e Hyjit Tash të gjitha mendimet po i drejtoj kah ti, o Zot. Po i lë anash të gjitha brengat dhe interesimet e mia dhe...

 • Fëmijë drite

  Aug 31, 21 • 9 Views • Meditimi i ditësNo Comments

  31 gusht 2021 – E martë, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: 1 Sol 5,1-6.9-11; Ps 27,1.4.13-14; Lk 4,31-37)   Prania e Hyjit Të gjithë kemi nevojë që të pushojmë pak prej ngjarjeve të përditshme. Dhe e dimë që trupi...