Teologji

Egjra dhe gruri

E diela XVI gjatë vitit – viti A     Leximi i parë   Urt 12, 13.16-19                         Hyji e qeveris botën...

Mbjellësi dhe fara

E diela XV gjatë vitit – viti A     Leximi i parë   Is 55, 10-11 Profeti Isaia na përgatit...

Zbulimi i papritshëm i mosbesimit të Tomës – Shansi i fesë sonë

Nga Imzot Nikë Prela   “Të shkojmë edhe ne të vdesim bashkë me të!” (Gjn 11, 16). A e kishte...

Veprat tona marrin vlerë nga qëllimi

E diela XIII gjatë vitit – viti A     Leximi i parë   2 Mbr 4, 8-11.14-16 Besëlidhja e Vjetër...

Sauli i rrëmbyshëm – Pali apostull

Nga Imzot Nikë Prela   Nuk do të mund të përshkruhej jeta dhe vepra e bujshme e Shën Palit me...

Simoni i BËRË SHKËMB – Pjetri i pari

Nga Imzot Nikë Prela   Vërtet, ishte providenciale ideja për t’i lidhur dy pontifikate, që koordinatat e dy synimeve të...

Mos kini frikë…!

E diela XII gjatë vitit – viti A   Leximi i parë   Jer 20, 10-13 Profeti Jeremia u shpall të...

Shikimi plotë dhembshuri i Jezusit

E diela XI gjatë vitit – viti A     Leximi i parë   Dal 19, 2-6 Me çlirimin nga skllavëria...

Festa dhe përshpirtëria e Zemrës së Krishtit

Në qytetin Paray-le-Monial, në një kuvend të Vizitës së Zojës, rreth vitit 1670, në kohën e tetëditëshit të festës së...

Kush e ha këtë Bukë dhe pi nga ky Kelk do të jetojë në amshim!

Festa e Korpit dhe Gjakut të Krishtit – viti A   Leximi i parë   Lp 8, 2-3.14-16 Populli hebre është...