Teologji

10 mënyrat për ta nderuar Zojën Rruzare në muajin tetor

Nga Annabelle Moseley   Çka nënkupton muaji tetor për katolikët dhe si ta mbushim me devotshmëri në shtëpitë tona. A...

Të jesh i krishterë me fjalë dhe me vepra!

E diela XXVI gjatë vitit – viti A   Leximi i parë   Ez 18, 25-28 Sa herë përballë padrejtësisë dhe...

Vallë a duhet të jesh ti smirëzi pse jam unë i mirë?

E Diela XXV gjatë vitit – viti A     Leximi i parë   Is 55, 6-9 Njeriu që ka një...

O Zot, sa herë duhet të fal?

E diela XXIV gjatë vitit – viti A   Leximi i parë   Sir 27, 30 – 28, 7 Që në...

EMRI I HYJIT: “AI QË ËSHTË”

Nga Don Robert Kola   Qenia: çelnajë drite Trajta e dritës, fali çelnajën më të thellë në shpirtin e njeriut....

Dashuria dhe qortimi vëllazëror si model i jetës së përbashkët

E diela XXIII gjatë vitit – viti A     Leximi i parë   Ez 33, 7-9 Profeti Ezekiel është si...

POROSITË E SHËN NËNËS TEREZE PËR NE: 6. “Dashuria – mjekim për çdo sëmundje”

“Ju, të sëmurët e pashërueshëm, do të mund të bëni shumë për të varfër, sepse çdo ditë përjeton kryqëzimin me...

POROSITË E SHËN NËNËS TEREZE PËR NE: 5. “Buzëqeshja kushton pak,  por dhuron shumë”

“Gëzimi është një nevojë, një dhuratë e madhe për të tjerët, por edhe për ne, është flaka e dashurisë në...

POROSITË E SHËN NËNËS TEREZE PËR NE: 4. “Kujdesi për të tjerët – fillimi i shenjtërisë”

“Për këtë i tha Jezusit: “Nuk kanë më verë.” Mendoj që në këtë fjalë gjendet ëmbëlsia e mrekullueshme e zemrës...

POROSITË E SHËN NËNËS TEREZE PËR NE: 3. “Të varfrit janë urata jonë”

“Si mund t’i kuptojmë të varfrit, nëse ne nuk jetojmë në varfëri? Ne jemi të varfra për dashuri ndaj Jezusit,...