Teologji

Sot, Drita e vërtetë zbriti nga qielli

Nata e Krishtlindjes – viti B   Leximi i parë   Is 9, 1-3.5-6 Hebrenjtë nën sundimin e asirianëve luteshin kështu:...

Maria, shërbëtorja e përvuajtë që do ta lind Shëlbuesin

E diela IV e Ardhjes – viti B   Leximi i parë   2 Sam 7, 1-5.8-12.14.16 Davidi do të ndërtojë...

Erdhi një njeri i dërguar prej Hyjit: Ai quhej Gjon

E diela III e Ardhjes – viti B   Leximi i parë   Is 61, 1-2.10-11 Të gjithë të krishterët janë...

8 mënyra për ta nderuar Zojën e Papërlyer në muajin Dhjetor

Nga Annabelle Moseley   Çka nënkupton muaji dhjetor për katolikët dhe si ta mbushim me devotshmëri në jetët tona, këtë...

FILOKALIA – DASHURIA NDAJ TË BUKURËS

Nga Don Robert Kola   “Bëhuni edhe ju të mëshirshëm sikurse Ati i juaj është i mëshirshëm.”  (γίνεσθε οἰκτίρμονες καθὼς...

Përgatitni rrugën Zotit që po vjen!

E Diela II e Ardhjes – viti B   Leximi i parë   Is 40, 1-5.9.11 Pas pesëdhjetë vjetësh mërgimi Hyji...

URATA E MOQME E SHËN KOLLIT

Sot, Kisha Katolike kremton ditëfestën e Shën Nikollit, ipeshkëv i Mirës në Azi të Vogël (Turqia e sotme), në shekullin...

Të zgjuar ta presim ardhjen e Shpëtimtarit

E Diela I e Ardhjes – viti B   Leximi i parë   Is 63, 16-17.19; 64, 2-7 Profeti Isaia i...

Ejani, të bekuarit e Atit tim…!

E diela 34 gjatë vitit – viti A – Krishti Mbret i Gjithësisë   Leximi i parë   Ez 34, 11-12.15-17...

I lumi Karlo Akutis (1991-2006)

Nga Don Samuell Ramaj   Përballë vdekjes, dhe sidomos ato në moshë të re, shpresa e çdo njeriu vihet në provë. Kur...