Teologji

POROSITË E SHËN NËNËS TEREZE PËR NE: 2. “Mëkati më i madh është mungesa e dashurisë”

“Jezusi mund të falë shumë, sepse ka shumë dashuri, mund ta falë një mëkat të madh. Siç është për Jezusin,...

10 mënyrat për ta nderuar Zojën e Dhimbshme në muajin shtator

Nga Annabelle Moseley A e dini se në Kishën Katolike secili nga 12 muajt e vitit ka një temë devotshmërie?...

Nëse dikush do të vijë pas meje…!

E diela XXII gjatë vitit – viti A     Leximi i parë   Jer 20, 7-9 Jeremia do të kishte...

POROSITË E SHËN NËNËS TEREZE PËR NE: 1. “Nëpërmjet dashurisë gjejmë Dashurinë – Jezu Krishtin”

Gjatë ditëve në vazhdim, që koinçidojnë me ditët e Nënë Terezës apo nëntëditëshin kushtuar përgatitjes për ditëfestën liturgjike të saj...

Ti je pjetër shkëmb…

E diela XXI gjatë vitit – viti A     Leximi i parë   Is 22, 19-23 Sebna, zëvendësi i mbretit...

Jezusi tha: O grua, e madhe është feja jote

E diela XX gjatë vitit – viti A     Leximi i parë   Is 56, 1.6-7 Hyji thërret edhe ata...

Të Ngriturit e Marisë Virgjër në Qiell dhe Shenjtërorja në Letnicë

Nga Don Fatmir Koliqi   E vërteta e fesë Të Ngriturit Marisë Virgjër në Qiell është dogmë mariologjike në Kishën...

PAGËZIMI – GURRA E HIRIT

Nga Don Robert Kola   Pagëzimi: ikona e lumturisë së amshuar           Apostujt dhe pasardhësit e tyre mbahen nga Kisha...

Forca e dishepullit dhe e Kishës qëndron në besimin

E Diela XIX gjatë vitit – viti A     Leximi i parë   1 Mbr 19, 9.11-13 Pas udhëtimit në...

Zëri i Atit: Ky është Biri im i dëshirit,  atë dëgjoni!

E diela XVIII gjatë vitit –  viti A     Leximi i parë   Dan 7, 9-10.13-14 Profeti Daniel kundron figurën...