Kisha në Kosovë

Deklaratë e Ipeshkvisë Prizren-Prishtinë me rastin e regjistrimit të Popullsisë së Kosovës

  DEKLARATË   Të dashur vëllezër e motra, Të nderuar qytetarë, Të nderuar bashkatdhetarë. Me rastin e Regjistrimit të Popullsisë,...

Deklaratë e Ipeshkvit tonë Imzot Dodë Gjergji për vrasjet e gravë në Kosovë

Deklarata   Në emër të Kishës Katolike dhe me autoritetin tim si ipeshkëv, dëshiroj të shpreh ndjenjat e mia më...

PROGRAMI I FESTËS SË PASHKËVE 2024 NË KATEDRALEN SHËN NËNË TEREZA NË PRISHTINË

Të dashur besimtarë/e, miq e dashamirë,   Kisha Katolike në Kosovë, përkatësisht Ipeshkvia Prizren-Prishtinë, me gëzim e shpall programin e...

POROSIA E IPESHKVIT TONË DODË GJERGJI PËR PASHKË 2024

“Paqja e Hyjit […] do t’i ruajë zemrat tuaja!  Dhe do ti mbush ato me paqe e çdo gëzim”. (Khs....

Porosia e Imzot Dodë Gjergjit për Krishtlindje 2023

“Lavdi Hyjit në më të lartin qiell e paqe mbi tokë njerëzve, që i ka për zemër!” ( Lk 2,14)...

PROGRAMI I KRISHTLINDJES 2023 NË KATEDRALEN SHËN NËNË TEREZA NË PRISHTINË

Të dashur besimtarë/e, miq e dashamirë,   Kisha Katolike në Kosovë, përkatësisht Dioqeza Prizren-Prishtinë, me gëzim e shpall programin e...

Imzot Lazër Mjeda, bariu që e ruajti grigjën në furtunat e kohës

Nga Imzot Dodë GJERGJI   Të nderuar zonja dhe zotëri, Të dashur vëllezër e motra,   Ju përshëndes të gjithëve,...

AKADEMI SOLEMNE PËR “DITËT E BOGDANIT” 2023 NË PRISHTINË

PRISHTINË, 6 dhjetor 2023: Në Qendrën “BogdaniPolis”, në Katedralen Shën Nënë Tereza në Prishtinë, të mërkurën, më 6 dhjetor 2023,...

Akademi Solemne për “Ditët e Bogdanit” në Prishtinë

Më 6 dhjetor 2023, ditë e mërkurë, në ditëkujtimin e kalimit në amshim të Imzot Pjetër Bogdanit, Dioqeza Prizren-Prishtinë, në...

Konferencë e Caritas Kosova në Mitrovicë: Paqja dhe pajtimi janë të mundshme, dëshmuan të gjithë njëzëri

Dje, më 1 dhjetor 2023, në Mitrovicë, u mbajt Konferenca “Paqja dhe pajtimi janë të mundshme”, i organizuar nga Caritas...