Këndvështrime

KTHIMI I SHËN PALIT DHE KTHIMI YNË

Nga Don Lush Gjergji   Gjatë një udhëtimi për t’i  kapur të krishterët në Damask, iu dëftua Jezusi i ringjallur...

FILOKALIA – DASHURIA NDAJ TË BUKURËS

Nga Don Robert Kola   “Bëhuni edhe ju të mëshirshëm sikurse Ati i juaj është i mëshirshëm.”  (γίνεσθε οἰκτίρμονες καθὼς...

EMRI I HYJIT: “AI QË ËSHTË”

Nga Don Robert Kola   Qenia: çelnajë drite Trajta e dritës, fali çelnajën më të thellë në shpirtin e njeriut....

Të Ngriturit e Marisë Virgjër në Qiell dhe Shenjtërorja në Letnicë

Nga Don Fatmir Koliqi   E vërteta e fesë Të Ngriturit Marisë Virgjër në Qiell është dogmë mariologjike në Kishën...

PAGËZIMI – GURRA E HIRIT

Nga Don Robert Kola   Pagëzimi: ikona e lumturisë së amshuar           Apostujt dhe pasardhësit e tyre mbahen nga Kisha...

Zbulimi i papritshëm i mosbesimit të Tomës – Shansi i fesë sonë

Nga Imzot Nikë Prela   “Të shkojmë edhe ne të vdesim bashkë me të!” (Gjn 11, 16). A e kishte...

Sauli i rrëmbyshëm – Pali apostull

Nga Imzot Nikë Prela   Nuk do të mund të përshkruhej jeta dhe vepra e bujshme e Shën Palit me...

Simoni i BËRË SHKËMB – Pjetri i pari

Nga Imzot Nikë Prela   Vërtet, ishte providenciale ideja për t’i lidhur dy pontifikate, që koordinatat e dy synimeve të...

E bukura që shpëton

Nga Dom Robert Kola    “Ka vetëm një faj, të mos kesh aftësinë  të ushqehesh me dritë, sepse kur mungon kjo...

LIBRI I JETËS

Nga Don Agim Qerkini   Çështja e jetës është një e mirë që i përfshin të gjitha qeniet, porse vetëm...