Opinion

Kisha arbëreshe në mbrojtje të identitetit fetar të krishterë (lindor) dhe arbëror (shqiptar)

Nga Don Lush Gjergji   Historiku i themelimeve të rëndësishme fetare dhe kombëtare Historia dëshmon dhe tregon që Kisha katolike...

MBRETËRESHA DHE SHENJTËRESHA: Dy ikona të shekullit XX: Shën Nëna Tereza dhe Mbretëresha Elizabeth II

Mbretëresha britanike dhe Shenjtëresha shqiptare, dy ikona të shekullit të kaluar, kanë lenë pas një trashëgimi – secila në mënyrat...

Nëna Tereze, formimi i saj kulturor shqiptar: në familje, në Kishën dhe në shkollën shqipe 

Nga Prend BUZHALA   A ka mundur të qëndrojë Nëna Tereze jashtë kulturës ku u formua? A ka formim njerëzor...

Atë Brian: Katedralja e Shën Nënë Terezës, një shenjtërore tejet e rëndësishme për popullin e Kosovës

E risjellim përvojën e Atë Brian Kolodiajchuk, postulatorit të kanonizimit të Nënë Terezës, gjatë vitizitës së tij në vitin 2017...

Kontributi i Kishës Katolike, në ruajtjen e identitetit Kombëtar

Nga Blerim Latifi   Mirëmbrëma të gjithëve! Të nderuar drejtues të Kishës Katolike në Kosovë, të nderuar miq dhe ju...

Disa probleme të familjes bashkëkohore (pjesa II)

Nga Mihály Szentmártony     2. Dinamika brendafamiljare Jeta familjare është rrjet i zakoneve, përshtatjeve (kompromiseve), marrëdhënieve ndijesore, tensioneve dhe antipative,...

DISA PROBLEME TË FAMILJES BASHKËKOHORE (pjesa I)

Nga Mihály Szentmártony   Çdo mashkull e çdo femër e ëndërrojnë martesën e lumtur. Për fat të keq, ajo ëndërr...

Të pushosh pa u lodhur

Sfidat e pushimeve verore – turizmit   Nga Don Shtjefën Dodes     Shumë prej nesh kemi filluar ta nuhasim,...

Ramin Bahrami: jam bërë i krishterë fal muzikës së Bach-ut

Historia e pianistit iranian Ramin Bahrami dhe e kthimit të tij në krishterim nëpërmjet veprës së Johann Sebastian Bach: “Ishte...

Njëmbëdhjetë fakte mbi abortin

Nga Albert Bikaj   Diskursi politik në vendet tona për fat të keq është shumë i ulet, shumë tema të...