Opinion

Mos hesht përballë bullizmit 

Nga M. Franciska (Suzana) Lekaj   Termi “bullizëm” dëgjohet shpesh në ditët e sotme. Kjo lë për të kuptuar se...

Në kohët Dardane e Arbërore të Kosovës së sotme dokumentohet gjithmonë shumica katolike

Nga Prend Buzhala   Shkas i këtij shkrimi është një status tekst i Jahja Dtrançollit në rrjetin social si dhe...

Herodët e të sotmes dhe ana e errët e historisë

Nga Prend BUZHALA   Janë dy-tri fakte që rëndojnë mbi ndërgjegjen e njerëzimit: vrasja e fëmijëve në luftë dhe vdekja...

Motivimi, shtysa dhe forca që na çon drejt suksesit

Nga M. Franciska (Suzana) Lekaj   Në psikologji motivimi trajtohet si një çështje mjaft e rëndësishme, qё kryen njё rol...

Nëna Tereze, formimi i saj kulturor  shqiptar: në familje, në Kishën dhe në shkollën shqipe 

Nga Prend BUZHALA   A ka mundur të qëndrojë Nëna Tereze jashtë kulturës ku u formua? A ka formim njerëzor...

Martesa tradicionale dhe bashkëkohore

Nga Pavao Brajsha   “Martesa e jonë e përditshme“ tradicionale kërkon prej çiftit martesor vazhdimësi të  detyruar dhe të sigurt,...

Çka është mobingu bashkëshortor?

Nga Pavao Brajsha   E quajmë mobing bashkëshortor formën specifike të sjelljes, me të cilën partnerët bashkëshortor në nivelin e...

Disiplina, çelësi i edukimit dhe i suksesit personal 

Nga M. Franciska (Suzana) Lekaj   Mungesa e theksuar e disiplinёs vihet re se është e pranishme kudo; në familje,...

Penelope Cruz: Shën Nënë Tereza, gruaja që ma ndryshoj jetën!

Aktorja e famshme holivudiane, spanjollja Penelope Cruz në një postim të saj në Instagram të shoqëruar me një fotografi me...

 “TË GJITHË JEMI VËLLEZËR” – Enciklika e re e paralajmëruar e papa Françeskut

Nga Don Mikel Sopi Të bashkuar për të tejkaluar kohën-sprovën që po vjen Paralajmërohet enciklika e papa Françeskut me titull:...