Opinion

Njëmbëdhjetë fakte mbi abortin

Nga Albert Bikaj   Diskursi politik në vendet tona për fat të keq është shumë i ulet, shumë tema të...

Guximi për ta pranuar vetveten

Nga Piet Van Breemen   Njëra ndër parimet themelore të teologjisë është që feja apo Shkrimi i shenjtë të jap...

4 gjërat që duhet të përfshijë çdo predikim martese

Nga Tom Hoopes   Át Hughes Sundeme jep ilaçin për 90% të problemeve martesore me një fjalë të vetme: “Nëse...

Aborti: plagë për ndërgjegjen

Nga Don Fatmir Koliqi   Para se të paraqes përmbledhtas tri çështje, për të cilat kam qenë i pyetur rreth qëndrimit...

Mos hesht përballë bullizmit 

Nga M. Franciska (Suzana) Lekaj   Termi “bullizëm” dëgjohet shpesh në ditët e sotme. Kjo lë për të kuptuar se...

Në kohët Dardane e Arbërore të Kosovës së sotme dokumentohet gjithmonë shumica katolike

Nga Prend Buzhala   Shkas i këtij shkrimi është një status tekst i Jahja Dtrançollit në rrjetin social si dhe...

Herodët e të sotmes dhe ana e errët e historisë

Nga Prend BUZHALA   Janë dy-tri fakte që rëndojnë mbi ndërgjegjen e njerëzimit: vrasja e fëmijëve në luftë dhe vdekja...

Motivimi, shtysa dhe forca që na çon drejt suksesit

Nga M. Franciska (Suzana) Lekaj   Në psikologji motivimi trajtohet si një çështje mjaft e rëndësishme, qё kryen njё rol...

Nëna Tereze, formimi i saj kulturor  shqiptar: në familje, në Kishën dhe në shkollën shqipe 

Nga Prend BUZHALA   A ka mundur të qëndrojë Nëna Tereze jashtë kulturës ku u formua? A ka formim njerëzor...

Martesa tradicionale dhe bashkëkohore

Nga Pavao Brajsha   “Martesa e jonë e përditshme“ tradicionale kërkon prej çiftit martesor vazhdimësi të  detyruar dhe të sigurt,...