Sociale

Caritas Kosova merr pjesë në takimin e caritaseve të rajonit në Zagreb

Më 2 dhe 3 korrik 2024, Zagrebi priti një takim të rëndësishëm të nëntë Caritaseve nga Rajoni, i cili mblodhi...

Prindërit. Të edukosh është një meny me 5 shije

Të bëhesh prindër i mirë është një art kompleks që, megjithatë, mund të mësohet. Duke filluar të punosh për veten,...

PSIKOLOGJIA E ZGJEDHJES SË PROFESIONIT

Nga Mihály Szentmártony   Kur bëhet fjalë për të rinjtë dhe përgatitjen e tyre për të ardhmen, prindërit dhe të...

Familja dhe Puna

Nga Papa Françesku   Pasi kemi reflektuar mbi vlerën e festës në jetën e familjes, sot do të ndalemi në...

1 MAJ – FESTA E PUNËTORËVE

Është kjo Festë e punës të cilën Kisha Katolike ka dashur ta vlerësojë edhe më tej duke ia kushtuar jetën...

Përpiqemi të jetojmë vlerat tona: Kodi i Etikës për Caritas Kosova

Nga Don Viktor Sopi   Puna e Caritas Kosova është e motivuar, e orientuar dhe e përcaktuar nga Shkrimi i...

Në vendin e punës nuk jam e pranuar, kolegët nuk i bashkëndajnë vlerat e mia – çfarë duhet të bëjë?

Si ta pajtojmë të përbotshmen dhe shpirtëroren në jetën e përditshme? A mund të ketë këtu kompromise?   I dashur...

Disa probleme të familjes bashkëkohore (pjesa II)

Nga Mihály Szentmártony     2. Dinamika brendafamiljare Jeta familjare është rrjet i zakoneve, përshtatjeve (kompromiseve), marrëdhënieve ndijesore, tensioneve dhe antipative,...

DISA PROBLEME TË FAMILJES BASHKËKOHORE (pjesa I)

Nga Mihály Szentmártony   Çdo mashkull e çdo femër e ëndërrojnë martesën e lumtur. Për fat të keq, ajo ëndërr...

Modeli i politikanit  të krishterë

Sfidat në një shoqëri të shekullarizuar dhe multifetare   Nga Ernesto PREZIOSI   Mund të nisemi prej disa konstatimeve çka...