Këndvështrime

FENOMENI JUDA – BESIMI I KEQPËRDORUR

Nga Imzot Nikë Prela   Një herë gjatë një ore të katekizmit, një djalosh më pati pyetur: pse Zoti e...

Homelia në jetën e Kishës

Nga Don Agim QERKINI   Hyrje Kremtimin Eukaristik – Meshën e shenjtë, Kisha e ka rregulluar në atë mënyrë që...

Shën Pali – apostull i identitetit të krishterë

Me rastin e festës së Kthimit të Shë Palit, 25 janar   Nga Don Agim Qerkini   Lidhur me jetën,...

EPIFANIA E DRITËS

Nga Don Robert Kola   Drita: gjiri i bukurisë Drita është gjiri i bukurisë. Në gjirin e dritës përkryhet e...

Barra e gjykimit

Nga Henri Nouwen   Imagjinoni të mos keni fare nevojë të gjykoni askënd. Imagjinoni të mos keni dëshirë të vendosni...

MEMENTO MORI

Ditën e parë dhe të dytë të nëntorit, varret e të krishterëve dekorohen në mënyrë të veçantë me lule të...

Festa e të Gjithë Shenjtërve – ftesë në shenjtëri!

Nga Don Lush GJERGJI   Historiku i shkurtë i festës së të Gjithë Shenjtërve Emërimi teknik latin është ky: Sollemnitas...

I Matanshmi në mesin e jetës sonë (Ps 139)

O Zot, ti më shqyrton dhe me njeh, ti di kur rri e kur ngrihem, prej së largu i njeh...

Guximi për ta pranuar vetveten

Nga Piet Van Breemen   Njëra ndër parimet themelore të teologjisë është që feja apo Shkrimi i shenjtë të jap...

Përgjegjësia dhe bashkëpërgjegjësia Prindër – Rini – Kishë

Nga Don Lush Gjergji   Prindërit dhe familja janë bashkëpunëtorët e parë të Zotit në dhurimin, formimin dhe edukimin e...