Botimet Drita

Libër i ri anglisht nga Sh. B. “DRITA”

  “I hold the Albanian people in my heart. Conversations with Mother Teresa” i autorit Don Lush Gjergji, është përkthim...

Doracak për njohjen dhe promovimin e dialogut ndërfetar

Nga CHRISTIAN W. TROLL, SJ   Në ditët tona, në shumë vende të botës, ndodhin gjithnjë e më shumë takime,...

Monografi për Peshterin

Nga Don Fatmir Koliqi   Përveç librit të Don Gaspër Gjinit, “Ipeshkvia Shkup-Prizren nëpër shekuj”, disa shkrimeve të shkurtra nëpër...

Një kombinim brilant i mësimit të fesë me teknologjinë moderne

Nëse jeni kureshtar, ju bëni pyetje – edhe për tema të vështira. A mund të sigurojë mësimi katolik përgjigje të...

Kontribut i çmuar për ndriçimin e fytyrës së gruas shqiptare

Nga Don Lush Gjergji   Studimi burimor i dr. Gjystina Cacaj-Shushka “Gruaja në veprën e Atë Anton Harapit” paraqet një...

Monografi studimore për Shën Jeronimin Ilir

Nga Don Anton Uka   Libri “Shën Jeronimi ilir”, i cili po i dhurohet lexuesit, me rastin e 1600 –...

Një libër që mungonte…

(Tarcisio Stramare, Shën Jozefi – shenjti më i afërt i Jezusit, Drita, Prishtinë 2020)   Nga Sarë GJERGJI   Dom...

Një enciklopedi e vogël për figurën e Át Gjergj Fishtës

(Tonin Çobani & Ndue Ballabani, At Gjergj Fishta. Vende – vite – vepra, Drita & Botimet  Fishta, Prishtinë 2021, f....

Dromca identitare në universin e pafund të kulturës së krishterë

(Fatmir Koliqi, “Kulturë e krishterë. I- Dromca identitare”, Drita, Prishtinë 2021)   Nga Ndue Ukaj    “Njeriu e kërkon gjithnjë...

Një libër për edukimin e shpirtit njerëzor

Nga Lorela Garuli   Të jesh “shërues shpirtrash njerëzorë” është një detyrë e vështirë, sfiduese, dhe e koklavitur, që të...