Kisha në Botë

LETRA APOSTOLIKE “PATRIS CORDE” E ATIT TË SHENJTË FRANÇESKUT ME RASTIN E 150-VJETORIT TË SHPALLJES SË SHËN JOZEFIT PAJTOR I KISHËS UNIVERSALE

LETRA APOSTOLIKE   PATRIS CORDE   E ATIT TË SHENJTË FRANÇESKUT   ME RASTIN E 150-VJETORIT TË SHPALLJES SË SHËN...

Palit VI: Gruaja di ta bën të vërtetën të ëmbël, të butë, të pranueshme!

Mesazhi i Atit të Shenjtë Palit VI drejtuar grave   Nga  Papa Pali VI   E tani, po ju drejtohemi...

Papa Françesku përgjigjet në pyetjen e një iraniani që ka dëshirë të pagëzohet në Kishën Katolike, por nuk mundet

Pyetja: Unë nuk jam pagëzuar sepse jetoj në Iran, dhe kjo këtu është e pamundur. A më konsideroni megjithatë se...

MESAZHI I ATIT TË SHENJTË FRANÇESKUT PËR KRESHMËT 2023

MESAZHI I ATIT TË SHENJTË FRANÇESKUT PËR KRESHMËT 2023     Asketizmi kreshmor, ecje sinodale       Të dashur...

Papa Françesku për Ditën Botërore të të Sëmurit: “M’u kujdes për të” – Dhembshuria si një ushtrim sinodal i shërimit

Mesazhi i Atit të Shenjtë Françeskut për Ditën Botërore të XXXI të të Sëmurit 11 shkurt 2023   “M’u kujdes...

Njeti i Papa Françeskut për muajin shkurt: të lutemi që çdo famulli t’i ketë dyert e hapura për të gjithë

Papa Françesku ia beson bashkësive famullitare njetin e lutjes për muajin shkurt. Në videon, publikuar nga Rrjeti botëror i lutjes...

Mesazhi i Atit Shenjt Françeskut për Ditën e 56-të Botërore të Paqes

Mesazhi i Atit Shenjt Françeskut për Ditën e 56-të Botërore të Paqes 1 janar 2023   Askush nuk mund të...

Françesku: kemi nevojë për vullnetarë, që impenjohen për të mirën e përbashkët

Në videomesazhin me ndjetin e lutjes për dhjetorin, Papa nënvizon vlerën e punës vullnetare në ndihmë të të tjerëve, në...

Koncili e Kisha “nënё e dashur e të gjithëve”

Gjashtëdhjetë vjet pas Koncilit Vatikanit II, një rrugëtim që vazhdon   Nga Andrea TORNIELLI   “Kisha Katolike, duke ngritur përmes...

Një budist e gjen Jezusin nëpërmjet Nënë Terezës

Një takim personal me Nënë Terezën dhe veprën e saj në shërbim të të varfërve, të mënjanuarve dhe të vdekurve...