Kisha në Botë

Nëna jonë Terezë, ndërmjet dy ditëlindjeve: për tokë e për qiell. Pali VI për shenjtëreshën shqiptare

Duke e kujtuar Shën Nënë Terezën, në 25-vjetorin e kalimit në amshim, po ju njohim me fjalën e mbajtur nga...

Papa: të moshuarit të jenë “mësues të dhembshurisë” e shpresë për të rinjtë

Në videon me ndjetin e lutjes për muajin korrik, publikuar sot nga Rrjeti Botëror i Lutjeve e kushtuar të moshuarve,...

Papa në letrën e re apostolike na thërret “Ta rizbulojmë bukurinë e liturgjisë”

Një letër apostolike drejtuar popullit të Zotit, titulluar Desiderio desideravi (Dëshira, që dëshiroja) në ditën e shenjtorëve Pjetër dhe Pal,...

Papa: Familja, për të jetuar shenjtërinë në të përditshmen

Familja është në qendër të Videos së Papës me njetin e lutjes për muajin qershor, publikuar sot nga Rrjeti Botëror...

Papa Françesku: Gjyshërit, nuk janë pensionistë të brishtë, por njerëz me talente për t’u vlerësuar

Duhet të festojmë të gjitha talentet dhe karizmat e të moshuarve. Ati i Shenjtë e theksoi këtë mesazh gjatë audiencës...

Papa Françesku: feja nuk është “punë pleqsh”, duhet nderuar pa hipokrizi

Ishte një personazh biblik, i quajtur Eleazar, i përmendur në Librin e dytë të Makabenjve, protagonisti i reflektimit të propozuar...

Njeti i Papës për muajin prill është për punonjësit e shëndetësisë në të gjithë botën

Në videon me njetin e lutjes për muajin prill, kushtuar punonjësve të shëndetësisë në gjithë botën, Papa Françesku denoncon “administrimin...

Papa Françesku në Maltë: njerëzit kanë etje për paqe, jo për agresivitetin foshnjarak të ndonjë të fuqishmi

Në fjalimin mbajtur para autoriteteve dhe Trupit Diplomatik, Fjalët e Papës ardhur në Maltë për shtegtimin e tij të 36-të...

Papa Françesku nesër udhëton në Maltë

Salla e Shtypit e Vatikanit ka paraqitur programin e udhëtimit apostolik të Papës në arqipelagun mesdhetar të Maltës. Drejtori Matteo...

Papa Françesku: Qytetërim është ai që respekton shpirtin e të moshuarëve

Duke paraqitur pjesën tjetër të katekezës së tij mbi kuptimin dhe vlerën e pleqërisë, Papa Françesku këtë javë eksploroi se...