Përshpirtëri

Koha liturgjike e Ardhjes: historia dhe kuptimi

Nga Don Nikson Shabani   Koha liturgjike e Ardhjes është periudhë katërjavore me të cilën, në Kishën Katolike, fillon viti...

Engjëjt – Shërbyes të Zotit dhe të njerëzve

Nga Don Agim Qerkini     “Engjëjt janë drita të ndezura në Dritë që nuk ka fillim.”                                                            Shën Gjon...

Gëzimi i Zotit për pendimin e mëkatarëve

E diela XXIV gjatë vitit – viti C   Leximi i parë   Dal 32, 7-11.13-14 Kur një mëkatar i afrohet...

At Gjergj Fishta: “Të Lémt e Zojës”

Me 8 shtator Kisha katolike romake kremton festën e Lindjes të së Lumes Mari Virgjër. Tradita e kësaj feste lindi...

Misionar(e) në shtigjet e jetës

Nga Don Lush Gjergji   “Herët në mëngjes, kur ende ishte natë, Jezusi u çua e shkoinë një vend të...

10 mënyrat si ta përkujtojmë gjatë muajit Gusht Zemrën e Papërlyer të Marisë

Çka paraqet muaji Gusht për Katolikët dhe si ta nderoni me devocion në shtëpitë tuaja. A e keni ditur se...

Muaji korrik i kushtohet Gjakut të Paçmueshëm të Jezu Krishtit

Nga Annabelle Moseley   10 mënyrat si ta nderojmë Gjakun e Paçmueshëm të Jezu Krishtit me familjen tonë, gjatë muajit...

Çka paraqet për katolikët muaji Qershor dhe si duhet të nderohet ai!

Nga Annabelle Moseley   A e keni ditur se në Kishën Katolike, secili nga 12 muajt e vitit janë të...

“JE MË E BEKUAR SE TË GJITHA GRATË!” 

“Je më e bekuar se të gjitha gratë dhe i bekuar është fryti i kraharorit tënd! Dhe, nga e pata...

10 mënyrat për ta nderuar Marinë gjatë muajit Maj

Secili prej 12 muajve të vitit ka një temë katolike të devocionit. Kjo paraqet një mënyrë të mrekullueshme për ta...