Përshpirtëri

Lista e përvujtërisë e Nënë Terezës

Shën Nënë Tereza, jo vetëm se njihet për bamirësinë e saj shembullore ndaj të varfërve, për shenjtërinë e jetës së...

Pse të krishterët agjërojnë në Kreshmë?

Agjërimi është një mënyrë për t`u përqendruar dhe për ta kujtuar atë që është më e rëndësishmja. Ne kemi shumë...

12 mënyra për të nderuar Shën Jozefin në muajin mars

Nga Annabelle Moseley   A e dini se në Kishën Katolike, secili nga 12 muajt e vitit ka një temë...

KRESHMET – kohë urate, flijimi dhe bamirësie

Nga Don Lush GJERGJI   Emërtimi i Kreshmëve rrjedh nga fjala latine – quadragessima – e dyzeta – kreshmët, “koha...

Shën Valentini – Shenjti i të dashuruarve!

Të gjithë të dashuruarit e dinë se festa e tyre bie me 14 shkurt, dhe mban emrin Festa e Shën...

Zoja e Lurdit – Ngushëllimi i të pikëlluarve, shëndeti i të sëmurëve dhe streha e mëkatarëve

Nga Don Agim Qerkini   Kujdesi dhe ndërmjetësia e Zojës së Bekuar për njerëzit, gjatë gjithë historisë është dëshmuar në...

Festa e Kushtimit të Krishtit në tempull – Zoja e qirave (2 shkurt)

Nga Don Agim Qerkini   Vëllezër e motra, Në festën e Kushtimit të Krishtit në tempull, Kisha kremton festën e...

Shën Sebastiani, martir (v. 304)

Nga Don Lush GJERGJI   “Nëse ndokush do të vijë pas meje, lë ta mohojë vetveten, le ta marrë kryqin...

Rrëfimi – pajtimi me Zotin, me të tjerët dhe me vetveten

Nga Don Gaspër Gjini   Në ditët tona ky sakrament quhet edhe sakramenti i pajtimit, sepse shumëfish na pajton, si...

Simbole: Rorate – Mesha e agimit

Koha e Ardhjes, përveç kurorës prej katër qirinjve, dekorimeve të tjera festive, ngjyrës liturgjike, ajo veçohet për meshët e hershme...