Lista e përvujtërisë e Nënë Terezës

Shën Nënë Tereza, jo vetëm se njihet për bamirësinë e saj shembullore ndaj të varfërve, për shenjtërinë e jetës së saj, por ajo është edhe një këshillëdhënëse e pashoqe për çdo njeri. Këshillat e saja janë udhërrëfyese të mrekullueshme për të arritur fisnikërinë dhe shenjtërinë e jetës. 

Më posht po i sjellim 15 pikat, listë e përvujtërisë: 

 1. Fol sa më pak që është e mundur për vetveten.
 2. Merru me punët tua personale, jo me punët e të tjerëve.
 3. Shmnag kërshërinë.
 4. Mos ndërhyj në punët e të tjerëve.
 5. Ngacmimet e vogla pranoi me humor t’mirë.
 6. Mos u ndal në gabimet e të tjerëve.
 7. Prano cenzurat edhe pse të pamerituara.
 8. Kontribuo në vullnetin e të tjerëve.
 9. Prano fyerjet dhe padrejtësitë.
 10. Prano përbuzjet duke i falur e shpërfillur.
 11. Bëhu i sjellshëm dhe i butë edhe kur provokohesh.
 12. Mos pretendo të jesh i admiruar apo i dashur.
 13. Mos e fsheh vetveten nën petkun e dinjitetit personal.
 14. Kontribuo në diskutime edhe kur ke të drejtë.
 15. Gjithnjë zgjedh detyrën më të vështirë.
Shpëndaje: