Organizohet Akademi Solemne në Ditëlindjen e Shën Nënë Terezës, me rastin e 25-vjetorit të kalimit të saj në amshim

Ipeshkvia Prizren-Prishtinë, organizon Akademi solemne në ditëlindjen e Shën Nënë Terezës, ditën e premte, më 26 gusht 2022, në ora 19:00 në Qendrën «BogdaniPolis» – Katedralja Shën Nënë Tereza në Prishtinë, e cila sivjet konicidon me 25-vjetorin e kalimit të saj në amshim.

 

 

PROGRAMI

 

 

19:00 HAPJA

 

Fjalë rasti të mysafirëve të nderit

 

Promovimi i librit anglisht:

Father Lush Gjergji “I hold Albanian Pople in my heart”, Drita & Illyria, Prishtinë/New York, 2022.

Flet: Avni Spahiu, përkthyesi i librit

 

Pikë muzikore:

Lorenc Antoni/Genc Tukiçi – Hymn për Nënë Terezën “Vals Hyjnor” (Arta Jasharisoprano & Pranvera Hoxhapiano)

 

Ligjeratë:

Don Lush Gjergji,  Shën Nënë Tereza, 25 pas kalimit në amshim. Trashëgimi dhe Frymëzim.

 

 Pikë muzikore:

Kënga «Kroi fshatit tone», (Arta Jasharisoprano & Pranvera Hoxha piano)

Kënga «Kaçurrela» (Genc Krasnqi, kitarë)

 

 Përshëndetja:

 Imzot Dodë Gjergji, ipeshkëv

 

19:40: KOKTEJ RASTI NË AGORÀ

Shpëndaje: