Të shtunën mbahen “Takimet e Dom Mikelit” në Stubëll   

SHKSH “Dom Mikel Tarabulluzi” – Stubëll, organizon më datë 17.09.2022, ora 10:00, në ambientet e Qendrës Rinore në Stubëll, manifestimin shkencor e letrar “Takimet e Dom Mikelit”, manifestim që mbahet që nga viti 1990. Këtë vit, akademia shkencore i kushtohet shpirtit arbëresh; do të ligjërojnë studiues nga Italia, Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe Kosova.

 

 

PROGRAMI

 

08:00 – Nisja e autobusit nga Prishtina (Katedralja Shën Nënë Tereza)

10:00h: Fjalët përshëndetëse

10:10h: Tribuna shkencore: ARBËRESHËT – GJAKU YNË I SHPRISHUR

Ligjërues:

Domenico MORELLI – Hora e Arbëreshëvet, Itali 

Prof. Dr. Lekë SOKOLI – Instituti Shqiptar i Sociologjisë & Universiteti “Aleksandër Moisiu” Durrës

Prof. Dr. Asllan HAMITI – Universiteti “Shën Kirili e Metodi”, Shkup

Prof. Asoc. Dr. Erenestina Gjergji HALILI – Universiteti i Tiranës

Prof. Asoc. Dr. Merxhan Avdyli – Universiteti “Kadri Zeka”, Gjilan

 

11:10 h: Ora e Madhe Letrare

11:40 h: Ndarja e çmimeve

11:55 h: Programi argëtues

12:20 h: Dreka e përbashkët

Shpëndaje: