Editorial

Ditëlindja e gjuhës shqipe

Nga Don Fatmir Koliqi   Dita e 8 nëntorit e vitit 1462 shënjon të parin shkrim shqip, ditëlindjen e gjuhës...

Njeriu e kërkon amshimin

Nga Papa Benedikti XVI   Pasi kremtuam Festën e të Gjithë Shenjtërve, Kisha na fton sot të përkujtojmë të gjithë...

Universiteti: vend dhe bashkësi e kultivimit të kulturës

Nga Don Fatmir Koliqi   Muaji tetor në njëfarë mënyre është muaj i universitetit, studentëve dhe profesorëve, për arsye se...

Gruaja e Tejkohshme

Në ditëfestën e Shenjtëreshës Shqiptare   Nga Don Fatmir Koliqi   Gonxhe Bojaxhiu, bija e dy prindërve të devotshëm shqiptar,...

Kush është Gonxhe Bojaxhiu – Shën Nënë Tereza (1910 – 1997)?

Nga Don Lush Gjergji   Gonxhe Bojaxhiu u lind në Shkup më 26 gusht 1910, nga prindërit shqiptarë katolik Kolë...

Porosia e ipeshkvit Imzot Dodë Gjergjit për Pashkë 2022

Porosia e ipeshkvit Imzot Dodë Gjergjit për Pashkë 2022   Drejtuar priftërinjve, motrave të nderit, besimtarëve dhe të gjithë njerëzve...

Pa dhe besoi

Nga Don Fatmir Koliqi   “Çka ishte në fillim, çka dëgjuam, çka pamë me sytë tanë, çka soditëm dhe duart...

Gjergj Kastrioti –Skënderbeu – “Moisiu arbëror”

Nga Don Lush GJERGJI   Kaluan 550 vjet pas vdekjes së tij. Shumëçka ka shkruar historiografia botërore, diçka më pak...

Ju jeni Drita e botës

Nga Don Fatmir Koliqi   Drita – si simbol      Më pëlqen të nisi këtë editorial, të parin në cilësinë...

A ka një stil të krishterë për të komunikuar në botën digjitale?

Mos harro se “vetëm fjalët e shqiptuara me dashuri (…) prekin zemrën.” Në botën digjitale stili duhet të jetë një...