Më 20 maj 2022 inaugurohet Biblioteka “Ernest Koliqi” – Prishtinë

Të nderuar miq

dashamirë të librit,

Më shumë gëzim ju lajmërojmë se më 20 maj 2022, në orën 19:00, në ditën e lindjes së shkrimtarit të madh shqiptar Ernest Koliqi (20 maj 1903), do të bëhet inaugurimi i Bibliotekës së Ipeshkvisë “Ernest Koliqi”, e cila gjendet në Qendrën “BogdaniPolis”, nën Katedralen Shën Nënë Tereza në Prishtinë.

Inaugurimi është i hapur për të gjithë!

 

* * *

 

PROGRAMI

 

Ora 19:00: Hapja  

Pikë muzikore:

“Moj e bukura More”, këndon Doruntina Gjini, e shoqëruar në piano nga Anamarija Nulleshi,

në violinë Qendresa Bunjaku dhe në kitarë Alban Markaj

 

Fjala përshëndetëse:

Imzot Dodë Gjergji, ipeshkëv  

Kumtesë:

Prof. Xhavit Beqiri: Ernest Koliqi – nismëtari i prozës moderne shqipe

 

Prozë:

Ernest Koliqi, fragment nga“Ujët e pusit” (lexon Kristinë Berisha)

 

Pikë muzikore:

Karajfilat që i ka Shkodra”; këndon Doruntina Gjini, e shoqëruar në piano nga Anamarija Nulleshi,

në violinë Qendresa Bunjaku dhe në kitarë Alban Markaj

 

Fjalë falënderimi:

Don Fatmir Koliqi, përgjegjës i bibliotekës

 

Prerja e shiritit dhe vizitë bibliotekës

Koktej në Agorà        

 

Zyra e Ipeshkvisë

Shpëndaje: