Akademi Solemne për “Ditët e Bogdanit” në Prishtinë

Më 6 dhjetor 2023, ditë e mërkurë, në ditëkujtimin e kalimit në amshim të Imzot Pjetër Bogdanit, Dioqeza Prizren-Prishtinë, në bashkëpunim me Institutin për Trashëgiminë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup (ITSHKSH), organizon Akademi Solemne “Ditët e Bogdanit”, e cila do të mbahet në Qendrën “BogdaniPolis”, që gjendet në Katedralen Shën Nënë Tereza në Prishtinë.

 

 

***

 

 

PROGRAMI

 

Ora:19:00   Fillimi i akademisë

 

Fjalë përshëndetëse

 

Pikë muzikore

L. v. Beethoven – Rondo (Lule Elezi- piano)

 

Lectio Magistralis:

Imzot Dodë Gjergji, Imzot Lazër Mjeda, bariu që ruajti grigjën në furtunat e kohës

 

Pikë muzikore

Dona nobis pacem” dhe  “Ty do të ndjek” (Këndon Kori i Katedrales)

 

Ekspozitë

20 Dokumente mbi Imzot Lazër Mjeda nga Arkivi Vjenës. (Përgatiti: Don Nikson Shabani)

 

Koktej rasti ne Agorà

Shpëndaje: