Akademi Solemne “Ditët e Bogdanit” në Katedrale

Më 6 dhjetor 2022, ditë e martë, në ditëkujtimin e kalimit në amshim të Imzot Pjetër Bogdanit, Dioqeza Prizren-Prishtinë, në bashkëpunim me Institutin për Trashëgiminë Shpirtërore dhe Kulturore të Shqiptarëve në Shkup (ITSHKSH) dhe Institutin e Historisë “Ali Hadri” në Prishtinë, organizon Akademi Solemne “Ditët e Bogdanit”, e cila do të mbahet në Qendrën “BogdaniPolis”, që gjendet në Katedralen Shën Nënë Tereza në Prishtinë.

 

***

 

PROGRAMI

 

Ora:19:00   Fillimi i akademisë

Fjalë përshëndetëse të personaliteteve

Nga Institucionet shtetërore të Kosovës

Imzot Dodë Gjergji, ipeshkëv i Dioqezës Prizren-Prishtinë

Imzot Vincenzo Paglia, president i Akademisë Papnore për jetën

Znj. Teuta Shala, u.d. drejtoreshë e Institutit të Historisë “Ali Hadri” – Prishtinë

Z. dr. Skender Asani, drejtor i ITSHKSH – Shkup

 

Pikë muzikore

 

Referat i akademisë:

Don Lush Gjergji, “Imzot Pjetër Bogdani, prelat dhe rilindës me vizion europian

Pikë muzikore

 

Vizitë në Kriptën e Katedrales ku është bërë rivarrimi simbolik i Pjetër Bogdani.

Koktej rasti

Shpëndaje: