Rikthehet panairi i librit në Prishtinë pas dy vjetësh mungesë

Me moton “Libri mbron mendjen”, vjen edicioni i 22-të i Panairit të librit në Kosovë.

Panairi do të mbahet nga 7-12 qershor, në ambientet e Pallatit të Rinisë, organizuar nga Shoqata e Botuesve e Kosovës.

Në panair marrin pjesë rreth 100 botues nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia e Veriut dhe diaspora, me rreth 2 mijë tituj të rinj.

Panairin pritet ta vizitojnë rreth 40.000 vizitorë Ndërsa aty do të jenë të pranishëm shkrimtarë ndërkombëtarë e kombëtarë, profesionistë të librit, botues, përkthyes e librarë.

Ky panair përkon edhe me përvjetorë të rëndësishëm që do të shënohen me aktivitete, përkujtime e debate.

Ceremonia e hapjes së panairit bëhet më 7 qershor, në orën 12:00.

Më 2020 dhe 2021 panairi nuk është mbajtur për shkak të pandemisë COVID-19. Panairi i Librit i Prishtinës, krahas atij të Tiranës është panairi më i madh i librit shqip.

Shtëpia jonë botuese “Drita” do të merr pjesë me botimet e saj, që do të jenë në zbritje nga 30% deri në 50% zbritje. SH. B. “Drita” do të ketë libra nga fusha të ndryshme të kulturës dhe krijimtarisë që na dallojnë: letërsi klasike shqiptare, histori, teologji, psikologji, përshpirtëri dhe monografi./drita.info

Shpëndaje: