Drita

Shkrimi si shenjë e identitetit të një kombi dhe pamja vizuale

Shkrimi si shenjë e identitetit të një kombi dhe pamja vizuale Nga  Prend Buzhala Shkrimi është shenjë e identitetit të...

Ngjallja e Jezu Krishtit: përkryerja e dashurisë

Ngjallja e Jezu Krishtit: përkryerja e dashurisë Nga Don Robert Kola “Nën(ë) dhénu-fshehe, si një Diell tani, dhe i vdekur...

Për ty toka ime, mbi librin e Jusuf Buxhovit “Shënimet e Gjon Nikollë Kazazit”

Për ty toka ime, mbi librin e Jusuf Buxhovit “Shënimet e Gjon Nikollë Kazazit”   Me rastin e botimit të...

Promovohet rrëfimi trilogjik “Kthimi” i autorit Dodë Gjergji

Promovohet rrëfimi trilogjik “Kthimi” i autorit Dodë Gjergji Me tingujt e pianos dhe të violinës  kënga “Songs my Mother tought...

Kombet e bashkuara me pullë postare për Shën Nënë Terezën

Kombet e bashkuara me pullë postare për Shën Nënë Terezën Administrata Postare e Kombeve të Bashkuara ka nderuar Shenjtëreshën shqiptare,...

Ditëlindja e Nënë Terezës në Prishtinë u shënua me një Akademi solemne

Ditëlindja e Nënë Terezës në Prishtinë u shënua me një Akademi solemne   Nga Linda KRASNIQI   Në ditëlindjen e...

Apostullati i Martirëve

    Nga Don Pal Tunaj   Gjaku i martirëve: misioni ynë Me hapjen e Sinodit me temën “Për një...

Dioqeza Prizren-Prishtinë ka mbajtur simpozium mbi familjen, në përfundimin e vitit kushtuar Shën Jozefit

Dioqeza Prizren-Prishtinë ka mbajtur simpozium mbi familjen, në përfundimin e vitit kushtuar Shën Jozefit Dioqeza e jonë Prizren-Prishtinë, në kuadër...

Ministri i Mbrojtjes së Republikës së Kroacisë, z. Marijo Banožić, viziton Katedralen Shën Nënë Tereza në Prishtinë

Ministri i Mbrojtjes së Republikës së Kroacisë, z. Marijo Banožić, viziton Katedralen Shën Nënë Tereza në Prishtinë   Ministri i...

Imzot Dodë Gjergji priti në vizitë Ministrin e Mbrojtjes të Sllovenisë, Sh. T. Matej Tonin

Imzot Dodë Gjergji priti në vizitë Ministrin e Mbrojtjes të Sllovenisë, Sh. T. Matej Tonin   Prishtinë, 22 dhjetor 2021:...