Drita

Takimi i Rinisë Dioqezane në Prishtinë 2022

Siç është bërë traditë tashmë, takimi i Rinisë Dioqezane në Kishën tonë, mbahet në të shtunën para të Dielës së...

Raportimet e gazetave zvicerane për Nënë Terezën

Një udhëtim në kohë   Nga Zef NOKA   Dy skena si hyrje Ishtë shtator  i vitit 1989, regjimi komunist...

Njeti i Papës për muajin prill është për punonjësit e shëndetësisë në të gjithë botën

Në videon me njetin e lutjes për muajin prill, kushtuar punonjësve të shëndetësisë në gjithë botën, Papa Françesku denoncon “administrimin...

Udha e Kryqit në Stubëll në Kohë të Kreshmës

Stubëll, e shtunë, 02.04.2022: Tashmë është bërë traditë e bukur, që gjatë Kreshmeve, në Stubëll të organizohet Udha e Kryqit...

Ipeshkvi Dodë Gjergji boton roman – 17.06.2021 – Klan Kosova

Imzot Dodë Gjergji, bën aktin e kushtimit Zemrës së Papërlyer të Marisë në Shenjtëroren e Letnicës

Në ditëfestën liturgjike të Zojës Nunciatë, më 25 mars 2022, Imzot Dodë Gjergji, ipeshkvi i Dioqezës sonë, ka kryesuar meshën...

INTERVISTË/Krishterimi në Prishtinë ndër shekuj – pjesa I

Intervistë ekskluzive me Prof. Dr. Jahja Drançolli   Historia e Prishtinës, përkatësisht e krishterimit në kryeqytetin tonë, akoma nuk e...

A ka një stil të krishterë për të komunikuar në botën digjitale?

Mos harro se “vetëm fjalët e shqiptuara me dashuri (…) prekin zemrën.” Në botën digjitale stili duhet të jetë një...

Shën Nënë Tereza – Nobelistja shqiptare e Paqes

Nga Don Lush GJERGJI   Në ditën e sotme, më 10 dhjetor 1979,  në kryeqytetin e Norvegjisë, Oslo, ndodhi ngjarja...

Porosia e Imzot Dodë Gjergjit për Krishtlindje

Meshtarëve, rregulltarëve e rregulltareve, vëllezërve e motrave në fe dhe të gjithë njerëzve vullnetmirë!     Të dashur vëllezër e...