Drita

Imzot Dodë Gjergji priti në takim komandantin e KFOR-it, gjeneralin Angelo Michele Ristuccia

Prishtinë, 11 nëntor 2022: Sot, në orët e paradites, Ipeshkvi ynë, Sh. T. Imzot Dodë Gjergji, ka pritur në vizitë...

Pesë vizitat e Shën Nënë Terezës në Kosovë

Nga Don Lush GJERGJI   Në 25-vjetorin e kalimit në amshim të Nënë Terezës, për lexuesit e Dritës Don Lush...

Kremtimi i ditëfestës liturgjike të Shën Nënë Terezës në Katedralen e Prishtinës 2022

Më 5 shtator 2022, në orën 11:00 Katedralja Shën Nënë Tereza në Prishtinë ka kremtuar solmenisht pajtoren e saj, shenjtëreshën...

Ditëlindja e Shën Nënë Terezës u kremtua me një akademi solemne

Të premten, më 26 gusht, në Qendrën “BogdaniPolis” u përkujtua ditëlindja e shenjtëreshës shqiptare, Shën Nënë Tereza, me një akademi...

Shugurimi i Kishës së Shën Ndout në Binçë

Të enjten, më 4 gusht 2022, në fshatin Binçë, u kremtuar solemnisht Mesha e Shugurimit të kishës së Shën Ndout....

Papa: të moshuarit të jenë “mësues të dhembshurisë” e shpresë për të rinjtë

Në videon me ndjetin e lutjes për muajin korrik, publikuar sot nga Rrjeti Botëror i Lutjeve e kushtuar të moshuarve,...

100 VJETORI I FAMULLISË SË SHËN NDOUT NË GLLOGJAN

Nga Don Pal Tunaj   Gllogjani në analet historike Famullia e Gllogjanit dekadë pas dekade filloi të organizojë jetën shpirtërore...

Të shtunën mbahet konferenca ndërkombëtare mbi zbulimet arkeologjike në Katedralen e Prizrenit

Të shtunën, me 11 qershor 2022, duke filluar nga ora 11.00, në Katedralen Zoja Ndihmëtare në Prizren, do të mbahet...

Papa: Familja, për të jetuar shenjtërinë në të përditshmen

Familja është në qendër të Videos së Papës me njetin e lutjes për muajin qershor, publikuar sot nga Rrjeti Botëror...

Kremtimi i Festës e Zojës Ndihmëtare dhe përfundimi i ecjes sinodale në nivelin dioqezan

Në ditëfestën liturgjike të Zojës Ndihmëtare, pajtores së Katedrales së Prizrenit, më 24 maj 2022, është kremtuar solemnisht mesha e...