Drita

Kremtimi i Festës e Zojës Ndihmëtare dhe përfundimi i ecjes sinodale në nivelin dioqezan

Në ditëfestën liturgjike të Zojës Ndihmëtare, pajtores së Katedrales së Prizrenit, më 24 maj 2022, është kremtuar solemnisht mesha e...

 Inaugurohet Biblioteka “Ernest Koliqi” në Prishtinë

Në ditëlindjen e shkrimtarit të madh shqiptar dhe nismëtarit të arsimit shqip në Kosovë, Ernest Koliqi (20 maj 1903), u...

ITSHKSH dhuron libra për Bibliotekën “Ernest Koliqi” në Prishtinë

Shkup-Prishtinë, 17 maj 2022 – Në prag të hapjes së Bibliotekës “Ernest Koliqi”, e cila do të funksionojë në kuadër...

10 mënyrat për ta nderuar Marinë gjatë muajit Maj

Secili prej 12 muajve të vitit ka një temë katolike të devocionit. Kjo paraqet një mënyrë të mrekullueshme për ta...

U shënua 20-vjetori i kopshtit të fëmijëve “Nëna Kabrini” në Prizren

Motrat Engjëllore të Shën Palit në Prizren, me moton “Ne edukojmë vetveten duke edukuar të tjerët… ku angazhimi ynë është...

Festa e Zojës së Këshillit të Mirë në Famullinë e Klinës

Më 26 prill në Klinë u kremtua festa e Pajtores së Famullisë “Zoja e Këshillit të Mirë”. Kësaj feste të...

Veprimtaria fetare dhe kombëtare e Kishës së Currajve të Epërm (1897–1945)

Nga Ylli Prebibaj   Popullimi i Currajve të Epërm është një proces që ka kaluar nëpër disa dekada dhe shtimi...

ZBULIME TË REJA NË NAZARET: SUPOZIME PËR ZBULIMIN E SHTËPISË SË JEZUSIT

Sipas informimit të disa agjencive të lajmeve botërore, arkeologët e University of Reading në bashkëpunim me arkeologët e izraelit dhe...

Ipeshkvijtë e Kosovës bashkohen në Katedralen e Prishtinës në falënderim dhe lutje Zotit për thirrjet e shenjta

Të dielën, më 24 prill 2022, në Katedralen Shën Nënë Tereza në Prishtinë, gjashtë (argj)ipeshkvijtë nga Kosova kremtuan meshën e...

Si e kupton se Jezusi reagon ndaj zhgënjimeve të tua?

20 prill 2022 – E Mërkura e Pashkëve, MOMENTI I SHENJTË – Lutja e përditshme (Leximet e ditës: Vap 3,1-10;...