Fatmir Koliqi

𝐕𝐢𝐳𝐢𝐭𝐞̈ 𝐦𝐢𝐪𝐞̈𝐬𝐨𝐫𝐞 𝐞 𝐂𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚𝐬𝐢𝐭 𝐒𝐡𝐪𝐢𝐩𝐭𝐚𝐫 𝐧ë 𝐂𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚𝐬 𝐊𝐨𝐬𝐨𝐯𝐚

Drejtoresha e Caritasit Shqiptar znj. Juljana Reso, dhe zv. drejtoreshën znj. Ariela Mitri kanë vizituar Caritas Kosova. Vizita filloi me...

Monografi me peshë të veçantë historike

(Lush CULAJ, Parlamenti i Shqipërisë dhe çështja kombëtare 1920-1939, Instituti Albanologjik, Prishtinë, 2022 fq. 578.)   Nga Prof. dr. Shyqyri ...

Shën Jeronimi – Dalmati që ia dhuroi Biblën Europës

Nga Don Fatmir Koliqi “Ignoratio Scripturarum, ignoratio Christi est.” (Hier., prol. comm. in Is.)   Në vitin 1994, kur u...

Engjëjt – Shërbyes të Zotit dhe të njerëzve

Nga Don Agim Qerkini     “Engjëjt janë drita të ndezura në Dritë që nuk ka fillim.”                                                            Shën Gjon...

In Memoriam Vinçenc Gjini (1935-2022), kompozitor dhe profesor

Nga Rafet Rudi   Vinçenc Gjini dhe gjenerata e tij Vinçenc Gjini në ambientin tonë kulturor njihet si kompozitor dhe...

Kompozitori Vinçenc Gjini, krijuesi i thesarit muzikor me frymëzim shpirtëror

Homazh për ditën e kalimit në amshim të kompozitorit të mirënjohur Vinçenc Gjini (23 shtator 2022)   Nga Akil Mark...

Çdo vepër e jona do të ketë jehonë në amshim

E diela XXVI gjatë vitit – viti C   Leximi i parë   Am 6, 1.4-7 Populli i Izraelit tani jeton...

Kisha arbëreshe në mbrojtje të identitetit fetar të krishterë (lindor) dhe arbëror (shqiptar)

Nga Don Lush Gjergji   Historiku i themelimeve të rëndësishme fetare dhe kombëtare Historia dëshmon dhe tregon që Kisha katolike...

Administrimi i ndërgjegjshëm i parasë

E diela XXV gjatë vitit (c)   Leximi i parë   Am 8, 4-7 Shpesh besimtari mendon të ruajë ndërgjegjen e...

Të shtunën mbahen “Takimet e Dom Mikelit” në Stubëll   

SHKSH “Dom Mikel Tarabulluzi” – Stubëll, organizon më datë 17.09.2022, ora 10:00, në ambientet e Qendrës Rinore në Stubëll, manifestimin...