Fatmir Koliqi

Organizohet ekspozitë me fotografi ekskluzive të Shën Nënë Terezës “E kam në zemër popullin tem Shqiptar”

Në kuadër të manifestimit “Ditët e Nënë Terezës”, të hënën, me 5 shtator, në orën 13:00, pas meshës solemne të...

Ta ndjekësh Jezusin me dashuri të pakusht!

E diela XXIII gjatë vitit – Viti C   Leximi i parë   Urt 9, 13-18 Autori do t’u shpjegojë hebrenjve...

Nëna Tereze, formimi i saj kulturor shqiptar: në familje, në Kishën dhe në shkollën shqipe 

Nga Prend BUZHALA   A ka mundur të qëndrojë Nëna Tereze jashtë kulturës ku u formua? A ka formim njerëzor...

HOMAZH PËR NËNËN TEREZE

Nga Sri CHINMOY     “Motër e dashurisë, Nënë e dhembshurisë” Motër e dashurisë, dhembshurihyjnorja Nëna Tereze, Çdo ditë Buzëqeshje...

Nënë Tereza – përfaqësuesja e virtyteve të kombit tonë

Zonja dhe zotërinj, Ka pasur shumë humanistë në historinë e botës. Shumë njerëz që i kanë sjellë njerëzimit vepra të...

Pse libri “E kam në zemër pupullin tem Shqiptar”?

Nga Don Lush GJERGJ   Pas 16 veprave kushtuar jetës dhe veprës së Shën Nënës Tereze, ja edhe botimi im...

Letërsia e vjetër shqipe në vështrim të një konteksti tipik kulturor e socioletrar

Nga Evalda Paci   Në një sprovë për të trajtuar aspekte të një konteksti që ndikoi pa dyshim dhe në...

Përvujtëria të ngritë

E Diela XXII gjatë vitit – viti C     Leximi i parë   Sir 3, 17-18. 20. 28-29 Autori i...

Kush është Gonxhe Bojaxhiu – Shën Nënë Tereza (1910 – 1997)?

Nga Don Lush Gjergji   Gonxhe Bojaxhiu u lind në Shkup më 26 gusht 1910, nga prindërit shqiptarë katolik Kolë...

Organizohet Akademi Solemne në Ditëlindjen e Shën Nënë Terezës, me rastin e 25-vjetorit të kalimit të saj në amshim

Ipeshkvia Prizren-Prishtinë, organizon Akademi solemne në ditëlindjen e Shën Nënë Terezës, ditën e premte, më 26 gusht 2022, në ora...