Fatmir Koliqi

Bekimi i shtëpive dhe i familjeve

Nga Don Agim Qerkini   Një nga aktivitetet e rëndësishme pastorale të Kishës është edhe bekimi i shtëpive dhe familjeve....

Modeli i politikanit  të krishterë

Sfidat në një shoqëri të shekullarizuar dhe multifetare   Nga Ernesto PREZIOSI   Mund të nisemi prej disa konstatimeve çka...

Të shuash etjen të etshmit

“Kisha është si burimi i vjetër i fshatit, që i shuan etjen brezave të ndryshëm. Ne ndryshojmë, burimi mbetet.” [Shën...

Si ta kremtoj sakramentin e rrëfimit

Para se të hyj në rrëfyestore Përqendrohem në heshtje në prani të Hyjit. Nën dritën e Tij, shqyrtoj jetën time...

Çfarë kuptojmë me thirrjen apo vokacionin në Kishë?

Nga Thomas O’Loughlin   1.Si kuptohet thirrja: një koncept tradicional Tema e thirrjes, vokacionit është një çështje që zakonisht dëgjojmë...

20 gjëra prej të cilave duhet hequr dorë për Kreshme

Shumë të krishterë “heqin dorë nga diçka” për Kreshme, por jo rrallë ajo ka pak ndikim në jetën e tyre...

Cuneus prophetarum (1685), një vepër madhore në shërbim të dijes dhe atdhetarisë

Nga Evalda PACI   Në 330-vjetorin e kalimit në amëshim të një prej autorëve më në zë të letërsisë së...

At Shtjefën Gjeçovi – si referim kulturologjik identitar i botës shqiptare

Nga Katriot MARKU   Më 14 tetor kujtojmë vrasjen e dhunshme të njërit prej personaliteteve më të spikatura kulturore dhe...

Martin Camaj për poezinë fishtjane

Nga Ndue Ukaj Vepra letrare e Fishtës është objekt i studimeve, monografive dhe teksteve me premisa letrare dhe jo letrare....

Religjioni dhe letërsia

Nga Thomas Stearns Eliot   Kjo që kam për të thënë këtu është kryesisht në mbështetje të pohimeve që vijojnë;...