Letërsi

Nostalgji bashkëkohore për kulte pagane

Një takim estetik-letrar dhe teologjik me romanin e Dan Brown, Kodi i Da Vinçit   Nga Fatmir Koliqi   Posa...

Frangu i Bardhë – Rojë e continuum­it tonë identitar

Nga Ledi SHAMKU     “Legere et non intelligere, negligere est”[1] ­ Katoni Jo rastësisht Dictionarium-in Bardhi e filloi me...

Cuneus prophetarum (1685), një vepër madhore në shërbim të dijes dhe atdhetarisë

Nga Evalda PACI   Në 330-vjetorin e kalimit në amëshim të një prej autorëve më në zë të letërsisë së...

At Shtjefën Gjeçovi – si referim kulturologjik identitar i botës shqiptare

Nga Katriot MARKU   Më 14 tetor kujtojmë vrasjen e dhunshme të njërit prej personaliteteve më të spikatura kulturore dhe...

Martin Camaj për poezinë fishtjane

Nga Ndue Ukaj Vepra letrare e Fishtës është objekt i studimeve, monografive dhe teksteve me premisa letrare dhe jo letrare....

Religjioni dhe letërsia

Nga Thomas Stearns Eliot   Kjo që kam për të thënë këtu është kryesisht në mbështetje të pohimeve që vijojnë;...

Për ty toka ime, mbi librin e Jusuf Buxhovit “Shënimet e Gjon Nikollë Kazazit”

Për ty toka ime, mbi librin e Jusuf Buxhovit “Shënimet e Gjon Nikollë Kazazit”   Me rastin e botimit të...