Fatmir Koliqi

Familja dhe Puna

Nga Papa Françesku   Pasi kemi reflektuar mbi vlerën e festës në jetën e familjes, sot do të ndalemi në...

1 MAJ – FESTA E PUNËTORËVE

Është kjo Festë e punës të cilën Kisha Katolike ka dashur ta vlerësojë edhe më tej duke ia kushtuar jetën...

Zoti është bariu im, asgjë nuk më mungon

E diela IV e Pashkëve – Viti A     Leximi i parë   Vap 2, 14.36-41 Pjetri, duke u nisur...

30-vjetori i vizitës së Papës Shën Gjon Pali II në Shqipëri

Sot më 25 prill 2023 bie 30-vjetori i vizitës së parë të një Pape të Romës në Shqipëri. Dita historike...

URATA E PAPËS GJON PALI II ZOJES SË SHKODRËS

Sot, kur Kisha e shenjtë kremton festën e Zojës së Këshillit të Mirë, Pajtorja e Shqipërisë dhe shqiptarëve, e njohur...

FESTA ZOJËS SË KËSHILLIT TË MIRË: këngë, uratë dhe litanitë

Zoja ndera e Shqypniis. “Tu honorificentia populi nostri.“   T’falemi, o Mrií! Virgjina e dlirë, O Nana e bukur e...

ZOJA E SHKODRËS

Në Qytetin e Veriut të Shqipërisë, Shkodër, që prej kohëve të lashta nderohej me përkushtim të veçantë, një figure e...

Dishepujt e Emausit: Rri me ne, o Zot

E Diela III e Pashkëve – viti A   Leximi i parë   Vap 2, 14. 22-33 Pjesa paraqet dëshminë e...

Binomi “Fe & Arsye” – paradigmë e shpirtit europian

Nga Fatmir Koliqi “Credo ut intelligam” Shën Anselmi I. Nuk besoj të ketë ndonjë njeri në hapësirën tonë shqiptare, që...

MODESTIA – RESULTAT I EDUKIMIT DHE E PUNËS SONË TË BRENDSHME

Nga M.Franciska (Suzana) Lekaj    Jetojmë në një kohë tё tillё, ku konsumizmi, reklamimi, luksi, karriera, fama, zënë faqet e...