Fatmir Koliqi

Ndërron jetë në Romë Át Lello Lanzilli, i dashuruari me Shqipërinë

Në natën ndërmjet 2 dhe 3 prillit 2024, shkoi në shtëpinë e Atit Qiellor jezuiti Át Lello Lanzilli, i cili...

Ai duhej të ngjallej nga të vdekurit

E diela e Pashkëve – viti B     Leximi i parë   Vap 10, 34.37-43 Shën Pjetri pohon përpara familjes...

PROGRAMI I FESTËS SË PASHKËVE 2024 NË KATEDRALEN SHËN NËNË TEREZA NË PRISHTINË

Të dashur besimtarë/e, miq e dashamirë,   Kisha Katolike në Kosovë, përkatësisht Ipeshkvia Prizren-Prishtinë, me gëzim e shpall programin e...

POROSIA E IPESHKVIT TONË DODË GJERGJI PËR PASHKË 2024

“Paqja e Hyjit […] do t’i ruajë zemrat tuaja!  Dhe do ti mbush ato me paqe e çdo gëzim”. (Khs....

Disa porosi të Shën Nënës Tereze për Pashkë

Vetëm dashuria do ta shpëtojë botën. Pa Dashuri dhe flijim jeta s’ka kuptim. Nëse do ta ndërrosh botën, shko në...

Takimet kulturore “PENA E DRITËS” organizon promovimin e librit “Shqipëria dhe Tokat e Lirueme 1939-1946” të Romeo Gurakuqit

Takimet kulturore “PENA E DRITËS”, në takimin e saj të dytë, organizon promovimin e kryeveprës së historianit të mirënjohur Romeo...

Lavdi në amshim Ty, o Krisht, mbret shpëtimtar

E Diela e Larit – viti B   Ritet Fillestare dhe Procesioni – Përkujtimi i hyrjes së Zotit në Jeruzalem...

ANDRE BOGDANI, argjipeshkëv i Shkupit (1656 – 1677)

Nga Don Frok Zefi   Sipas të dhënave për fëmijët nën përkujdesje të kolegjit në Loreto, Andre Bogdani ka lindur...

Përshpirtëria e Nënës Tereze: Heshtja dhe vetmia e Jezusit dikur dhe sot

Nga Don Lush Gjergji   Shën Nëna Tereze thoshte: “Hapi i parë drejt shenjtërisë është dëshira për shenjtëri, për t’i...

Dëshirojmë ta shohim Jezusin

E diela V e Kreshmëve – viti B   Leximi i parë   Jer 31, 31-34 Pabesnikëria e hebrenjve ndaj besëlidhjes...