Fatmir Koliqi

8 mënyra për ta nderuar Zojën e Papërlyer në muajin Dhjetor

Nga Annabelle Moseley   Çka nënkupton muaji dhjetor për katolikët dhe si ta mbushim me devotshmëri në jetët tona, këtë...

FILOKALIA – DASHURIA NDAJ TË BUKURËS

Nga Don Robert Kola   “Bëhuni edhe ju të mëshirshëm sikurse Ati i juaj është i mëshirshëm.”  (γίνεσθε οἰκτίρμονες καθὼς...

Imzot Lazër Mjeda, bariu që e ruajti grigjën në furtunat e kohës

Nga Imzot Dodë GJERGJI   Të nderuar zonja dhe zotëri, Të dashur vëllezër e motra,   Ju përshëndes të gjithëve,...

Përgatitni rrugën Zotit që po vjen!

E Diela II e Ardhjes – viti B   Leximi i parë   Is 40, 1-5.9.11 Pas pesëdhjetë vjetësh mërgimi Hyji...

IMZOT LAZËR MJEDA, FRYMËZUES I NJË EPOKE TË RE NDRYSHIMESH POZITIVE NË BOTËN SHQIPTARE

Nga Skender ASANI   Në vitet 1909-1921, Argjipeshkvia e Shkupit kishte fat të madh me emërimin e Imzot Lazër Mjedës...

Kryeministri Kurti për “Ditët e Bogdanit” 2023: Pjetër Bogdani është teologu, filozofi dhe shkrimtari i shquar arbën!

Kryeministri i Republikës së Kosovës, Albin Kurti, mori pjesë në Akademinë Solemne për “Ditët e Bogdanit 2023”, e cila u...

URATA E MOQME E SHËN KOLLIT

Sot, Kisha Katolike kremton ditëfestën e Shën Nikollit, ipeshkëv i Mirës në Azi të Vogël (Turqia e sotme), në shekullin...

Akademi Solemne për “Ditët e Bogdanit” në Prishtinë

Më 6 dhjetor 2023, ditë e mërkurë, në ditëkujtimin e kalimit në amshim të Imzot Pjetër Bogdanit, Dioqeza Prizren-Prishtinë, në...

Të zgjuar ta presim ardhjen e Shpëtimtarit

E Diela I e Ardhjes – viti B   Leximi i parë   Is 63, 16-17.19; 64, 2-7 Profeti Isaia i...

Konferencë e Caritas Kosova në Mitrovicë: Paqja dhe pajtimi janë të mundshme, dëshmuan të gjithë njëzëri

Dje, më 1 dhjetor 2023, në Mitrovicë, u mbajt Konferenca “Paqja dhe pajtimi janë të mundshme”, i organizuar nga Caritas...