Fatmir Koliqi

Shkenca e vërtetë të çon në takim me Zotin!

Një përqasje ndryshe për të kremten e Dëftimit (6 janar)   Nga Don Fatmir KOLIQI   Njeriu gjatë jetës së...

Gjon Buzuku, ndër kryeheronjtë e kulturës

(Metaforat e “Mesharit” të Dom Gjon Buzukut)   Nga Prend BUZHALA   Gjon Buzuku do të mund të quhej Hero...

Mesazhi i Papa Françeskut për Paqe 2024: Inteligjenca artificiale dhe paqja

Mesazhi i Shenjtërisë së Tij Françesku Për Ditën e 57të Botërore të Paqes 1 janar 2024     Inteligjenca artificiale...

Hyji dërgoi Birin e vet të lindur prej Marisë Virgjër

Shën Maria Hyjlindëse – viti B   Leximi i parë   Nr 6, 22-27 Ky lexim tregon bekimin që priftërinjtë hebrenj...

CARPE DIEM – Vlerësimi i kohës dhe përdormi i saj

Nga Don Fatmir Koliqi   “Nëse koha gjen kuptimin e vet në amshim, atëherë kjo duhet të kuptohet duke u...

Familja e Shenjtë – model i çdo familjeje

E diela I pas Krishtlindjes – Familja e Shenjtë – viti B   Leximi i parë  Zan 15, 1-6; 21,...

Porosia e Imzot Dodë Gjergjit për Krishtlindje 2023

“Lavdi Hyjit në më të lartin qiell e paqe mbi tokë njerëzve, që i ka për zemër!” ( Lk 2,14)...

FESTA E KRISHTLINDJES, LLAMBADAR NË HISTORINË E LAVDISHME TË SHKUPIT

Në jetën publike e familjare të katolikëve shqiptarë të Shkupit, festat ishin pjesë e mbamendjes kolektive në përgjithësi, kurse Krishtlindjet...

Sot, Drita e vërtetë zbriti nga qielli

Nata e Krishtlindjes – viti B   Leximi i parë   Is 9, 1-3.5-6 Hebrenjtë nën sundimin e asirianëve luteshin kështu:...

Maria, shërbëtorja e përvuajtë që do ta lind Shëlbuesin

E diela IV e Ardhjes – viti B   Leximi i parë   2 Sam 7, 1-5.8-12.14.16 Davidi do të ndërtojë...