Fatmir Koliqi

PROGRAMI I KRISHTLINDJES 2023 NË KATEDRALEN SHËN NËNË TEREZA NË PRISHTINË

Të dashur besimtarë/e, miq e dashamirë,   Kisha Katolike në Kosovë, përkatësisht Dioqeza Prizren-Prishtinë, me gëzim e shpall programin e...

KRISHTLINDJA – PASQYRIM I DASHURISË TRINITARE NDAJ NJERIUT

Për të bërë më të kapshëm dhe më të kuptueshëm historinë e Krishtlindjes, duhet të kemi një përqasje historike për...

Historia e Krishtlindjes

Duke qenë se jemi në prag të festës së Krishtlindjes dhe pasi për vjet bëhen pyetjet rreth historisë së Krishtlindjes,...

Erdhi një njeri i dërguar prej Hyjit: Ai quhej Gjon

E diela III e Ardhjes – viti B   Leximi i parë   Is 61, 1-2.10-11 Të gjithë të krishterët janë...

Parce Domine: Dodë Gjergji dhe Fjala e kthimit

Nga Albnor Sejdiu   Libri ‘Kthimi’ është një dëshmi e dashurisë. Autori i tij nuk kërkon ndryshim të mendimeve, mendimet...

TOMË TOMIÇIQI, argjipeshkëv i Shkupit (1753-1758)

Nga Don Frok Zefi   Tomë Tomiçiqi ka lindur në Dubrovnik, më 22 qershor 1710, nga babai Mihail dhe nëna...

8 mënyra për ta nderuar Zojën e Papërlyer në muajin Dhjetor

Nga Annabelle Moseley   Çka nënkupton muaji dhjetor për katolikët dhe si ta mbushim me devotshmëri në jetët tona, këtë...

FILOKALIA – DASHURIA NDAJ TË BUKURËS

Nga Don Robert Kola   “Bëhuni edhe ju të mëshirshëm sikurse Ati i juaj është i mëshirshëm.”  (γίνεσθε οἰκτίρμονες καθὼς...

Imzot Lazër Mjeda, bariu që e ruajti grigjën në furtunat e kohës

Nga Imzot Dodë GJERGJI   Të nderuar zonja dhe zotëri, Të dashur vëllezër e motra,   Ju përshëndes të gjithëve,...

Përgatitni rrugën Zotit që po vjen!

E Diela II e Ardhjes – viti B   Leximi i parë   Is 40, 1-5.9.11 Pas pesëdhjetë vjetësh mërgimi Hyji...