Fatmir Koliqi

Hyji dërgoi Birin e vet të lindur prej Marisë Virgjër

Shën Maria Hyjlindëse – viti B   Leximi i parë   Nr 6, 22-27 Ky lexim tregon bekimin që priftërinjtë hebrenj...

CARPE DIEM – Vlerësimi i kohës dhe përdormi i saj

Nga Don Fatmir Koliqi   “Nëse koha gjen kuptimin e vet në amshim, atëherë kjo duhet të kuptohet duke u...

Familja e Shenjtë – model i çdo familjeje

E diela I pas Krishtlindjes – Familja e Shenjtë – viti B   Leximi i parë  Zan 15, 1-6; 21,...

Porosia e Imzot Dodë Gjergjit për Krishtlindje 2023

“Lavdi Hyjit në më të lartin qiell e paqe mbi tokë njerëzve, që i ka për zemër!” ( Lk 2,14)...

FESTA E KRISHTLINDJES, LLAMBADAR NË HISTORINË E LAVDISHME TË SHKUPIT

Në jetën publike e familjare të katolikëve shqiptarë të Shkupit, festat ishin pjesë e mbamendjes kolektive në përgjithësi, kurse Krishtlindjet...

Sot, Drita e vërtetë zbriti nga qielli

Nata e Krishtlindjes – viti B   Leximi i parë   Is 9, 1-3.5-6 Hebrenjtë nën sundimin e asirianëve luteshin kështu:...

Maria, shërbëtorja e përvuajtë që do ta lind Shëlbuesin

E diela IV e Ardhjes – viti B   Leximi i parë   2 Sam 7, 1-5.8-12.14.16 Davidi do të ndërtojë...

PROGRAMI I KRISHTLINDJES 2023 NË KATEDRALEN SHËN NËNË TEREZA NË PRISHTINË

Të dashur besimtarë/e, miq e dashamirë,   Kisha Katolike në Kosovë, përkatësisht Dioqeza Prizren-Prishtinë, me gëzim e shpall programin e...

KRISHTLINDJA – PASQYRIM I DASHURISË TRINITARE NDAJ NJERIUT

Për të bërë më të kapshëm dhe më të kuptueshëm historinë e Krishtlindjes, duhet të kemi një përqasje historike për...

Historia e Krishtlindjes

Duke qenë se jemi në prag të festës së Krishtlindjes dhe pasi për vjet bëhen pyetjet rreth historisë së Krishtlindjes,...